Recital per celebrar el sorteig de Champions

El Girona ha celebrat la històrica presència en el sorteig de la Champions, amb rivals potentíssims com el Liverpool, l’Arsenal, el PSG i el Milan, amb la primera victòria de la temporada, contundent i convincent (4-0). L’Osasuna no ha estat rival per al conjunt de Míchel, que ha fet gaudir Montilivi en una (altra) jornada per al record.

Començava el partit a Montilivi amb el Girona pendent encara de saber els últims rivals en la Champions. Amb Miovski i Abel Ruiz en punta, Iván Martín i Yangel Herrera al mig (Oriol Romeu a la banqueta) i Francés per Arnau al lateral dret, el Girona ha assumit des del primer minut el domini de la pilota. Ha trepitjat terreny rival i també l’àrea de Sergio Herrera, però li costava crear ocasions de perill. La primera ocasió, això sí, ha estat molt clara. Bryan Gil ha etzibat un fort xut que ha trobat una magnífica resposta de Sergio Herrera (22’). El futbolista cedit pel Tottenham ha obert la llauna amb el seu primer gol com a blanc-i-vermell. Ha estat just després de la pausa d’hidratació, en una connexió entre extrems. Tsygankov ha fet una centrada amb rosca espectacular i Bryan Gil, estirant la cama, ha marcat l’1-0 (34’). Amb Gazzaniga d’espectador perquè l’Osasuna no ha fet cap xut en tota la primera meitat, el Girona hauria pogut arribar al descans amb la feina molt ben encarrilada, si el cop de cap d’Abel Ruiz, a centrada de Bryan, no s’hagués perdut per poc.

L’Osasuna no ha fet el pas endavant que se li podia esperar en la segona part perquè el Girona l’ha deixat sense arguments. Tsygankov, que ja havia tingut una ocasió, ha marcat el 2-0 (53’) regirant-se bé dins l’àrea, en posició de davanter centre. I de seguida, Yangel Herrera s’ha inventat una assistència cap a Abel Ruiz, que s’ha estrenat com a golejador blanc-i-vermell amb un golàs (56’). Feina feta.

L’entrada de Stuani i, més tard, la de Yáser Asprilla, també s’han celebrat a Montilivi. Els navarresos no han fet ben res, i el Girona, amb tota la calma, ha continuat manant. No hi havia millor colofó que el gol de l’etern golejador, Cristhian Stuani, assistit per Donny van de Beek (90’).