Girona

Danjuma entra, Valery surt

El Girona fa un últim gran moviment per reforçar el seu atac amb el fitxatge en forma de cessió de Danjuma, procedent del Vila-real

L’escalenc Valery enfila el camí de sortida cap al Mallorca, també com a cedit, i Iker Almena abona la clàusula per fitxar per l’Al Qadisiyah

El Girona no se sol quedar quiet en l’últim dia del mercat i ahir no va ser cap excepció. El club gironí va obrir la porta a Valery Fernández cap al Mallorca per tal que trobi els minuts que no tindrà a l’equip de Míchel Sánchez i les va obrir a Arnaut Danjuma, un atacant diferencial que pot jugar per banda i també com a davanter centre. Les dues operacions van ser en forma de cessió, ja que, després de veure com el Barça negava la sortida d’Eric Garcia cap a Montilivi per culpa, sobretot, de la greu lesió de Marc Bernal, la direcció esportiva no es va tornar boja per incorporar el central dretà o lateral que buscava, ni el migcampista, tot i algun oferiment en els últims dies. D’aquesta manera, la plantilla tindrà dos dorsals lliures, però Míchel tindrà menys maldecaps a l’hora de descartar jugadors per a la Champions League.

Injecció de gols

L’arribada d’Arnaut Danjuma permetrà a Míchel comptar amb una peça polivalent en l’atac –una més– per tal de trobar durant la campanya els gols que s’han perdut pel camí amb les baixes de Dovbyk o Savinho. El reguitzell que acabarà tenint el de Vallecas per col·locar, moure i jugar amb les diferents peces hauria d’ajudar el Girona a mantenir un potencial ofensiu que ja contra l’Osasuna en l’últim partit es va tornar a palpar. Danjuma busca amb el seu fitxatge pel Girona, que pagarà 500.000 euros al Vila-real i es farà càrrec de la fitxa –en total menys de 5 milions–, tornar a tastar la Champions League i, de passada, intentar buscar una regularitat que li ha mancat darrerament encadenant dues cessions prèvies al Tottenham –aquesta, de mitja temporada– i a l’Everton, nefasta per la falta de continuïtat i una lesió al turmell. En la Premier, doncs, no va despuntar, el neerlandès d’origen nigerià, que sí que havia tingut un inici de campionat actual amb impacte al Vila-real dirigit per Marcelino García, que l’havia col·locat de referència ofensiva obtenint un rendiment molt bo i marcant dues dianes en les tres jornades en què ha participat –contra l’Atlético i el Sevilla al Pizjuán, precisament el pròxim rival del Girona.

Sempre que ha jugat amb regularitat, Danjuma ha fet gols i ha estat determinant en els seus equips. Amb el NEC Nimega, a segona, va començar a despuntar amb només 20 anys i al Bournemouth, en la Championship va fer 17 dianes, una més que en el seu primer curs al Vila-real en l’única temporada sencera amb els groguets, que van pagar 20 milions al conjunt anglès. El davanter té experiència en la Champions amb el Bruges i el mateix Vila-real, acumulant 19 partits i sumant 9 dianes, uns números de primer nivell.

Valery en vol més

L’arribada de Danjuma estava relativament condicionada a la sortida de Valery. L’escalenc vol jugar més i sent que al Girona no trobarà els minuts que necessita. El destí del gironí és el Mallorca, que buscava un extrem que pogués fer eventualment de lateral, i Valery complia els requisits per arribar cedit i intentar convèncer Jagoba Arrasate, en un conjunt balear on ja hi ha també Maffeo i Mojica com a exjugadors del Girona. La sortida de Valery implica la pèrdua de quota gironina en una plantilla en què l’únic component de la demarcació serà el porter Pau López, cedit per l’Olympique de Marsella fins al final del curs. Valery, a més, encadenava set campanyes al primer equip i era un dels capitans de la plantilla, que perd un jugador estimat amb ganes de reivindicar-se.

Almena, banyat en or

Tot i tenir dos partits a primera en el currículum i, a priori, competir enguany a tercera FEF amb el Girona B, Iker Almena va ser l’altra operació confirmada del dia, amb destí a la lliga saudita. El de l’Hospitalet de Llobregat va abonar la clàusula de rescissió de 5 milions que estipulava el seu contracte per fitxar per l’Al Qadisiyah i veure com el seu sou guanyava zeros i la seva vida quedava solucionada –i la de tota la família– d’un dia per l’altre. Amb només 20 anys, independentment dels debats que es puguin generar entorn de la decisió del jugador, el cert és que Almena va arribar al Girona l’estiu del 2022 procedent del Can Vidalet i deixa a les arques del club 5 milions que han anat bé per poder fer un últim moviment d’impacte i plantejar la incorporació d’Eric Garcia, a qui el Barça, per ordre de Hansi Flick, i per culpa de la desgraciada i greu lesió de Marc Bernal, va tancar les portes de sortida, tot i que el desig del futbolista era tornar a vestir la samarreta blanc-i-vermella, tenir Míchel Sánchez com a entrenador i ser una peça important en l’equip.

XIFRES

El Girona paga 500.000 euros, la fitxa d’uns 4,5M€ i es guarda una opció de compra

AMBICIÓ

L’holandès ha volgut competir en la Champions tot i que enguany ja ha fet dos gols

RES MÉS

Amb la porta tancada per a Eric, el club no es va tornar boig per fitxar ningú més

LA FITXA

Arnaut Danjuma Adam Groeneveld
Lagos (Nigèria) 31/1/1997 (27 anys) Alçada: 1,78 m Posició: Davanter
Etapa de formació
PSV Eindhoven
Etapa de sènior
2015/16
PSV II (2a) 1 p.
2016/17
NEC Nimega (Eredivise) 16 p., 1 g.
2017/18
NEC Nimega (2a) 30 p., 13 g.
2018/19
Bruges (1a) 24 p., 6 g.
2019/20
Bruges (1a) 1 p
2019/20
Bournemouth (Premier) 15 p.
2020/21
Bournemouth (2a) 37 p., 17 g.
2021/22
Vila-real (1a) 34 p., 16 g.
2022/23
Vila-real (1a) 17 p., 6 g.
2022/23
Tottenham (Premier) 12 p., 2 g.
2023/24
Everton (Premier) 20 p., 2 g.
2023/24
Everton sub-21 (Premier 2) 1 p.
2024/25
Vila-real (1a) 3 p., 2 g.
2024/25
Girona (1a) ?
Palmarès
- Campió de la supercopa belga 18/19
Altres
- Internacional amb la selecció dels Països Baixos (6 partits, 2 gols) - 19 partits i 9 gols en competició europea, tots en la Champions amb el Bruges (2), el Vila-real (16) i el Tottenham (1)
Debuts
- 21/8/2021 a 1a divisió - 18/9/2018 en la Champions League
- 16/10/2018 amb la selecció absoluta
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)