Girona

Inici molt engrescador

El Girona suma 7 punts de 12 en un inici engrescador i amb bons números a casa i a fora

Les incorporacions de Bryan Gil i Abel Ruiz destaquen en les darreres jornades amb rendiment ofensiu i defensiu

Després d’unes setmanes de competició, amb un calendari exigent, el Girona arriba a la primera aturada de la lliga per compromisos internacionals; és un bon moment per fer un balanç de l’inici del conjunt de Míchel, que no deixa indiferent a ningú. El Girona continua demostrant que aquesta temporada va seriosament, i va sumar tres punts més al seu caseller després d’una victòria treballada al camp del Sevilla. Amb aquest triomf, els gironins han aconseguit sis punts en tres dies, després de derrotar l’Osasuna a Montilivi. Aquests resultats no només subratllen el bon moment de l’equip, sinó que també confirmen la seva capacitat per competir a alt nivell contra equips amb nous projectes a les banquetes. En quatre jornades, el Girona ja ha competit en tres dels camps més complicats de la categoria, on costa molt sumar punts. El balanç a fora és de 4 de 9. Gens malament.

Al Sánchez Pizjuán, els de Míchel van oferir una actuació molt sòlida defensivament, i van encadenar la segona porteria a zero de la temporada. La defensa va estar a un gran nivell, i destaca el bon estat de forma de Gazzaniga, que va ser decisiu aturant un xut perillós de Lukébakio. Aquesta seguretat defensiva és un factor clau per a l’equip, que s’ha mostrat molt solvent sense pilota, un aspecte fonamental per mantenir-se en les posicions capdavanteres de la classificació.

A més, el Girona també va mostrar la seva eficàcia ofensiva, amb un bon rendiment a l’hora de generar ocasions i convertir-les. Iván Martín va inaugurar el marcador amb el seu primer gol de la temporada, aprofitant una gran jugada per l’esquerra de Miguel. Abel Ruiz, que es consolida com a màxim golejador de l’equip, va sentenciar el partit des dels onze metres, mostrant molta tranquil·litat en un penal que va suposar el 0-2 definitiu. Ruiz, que en només tres dies ha deixat enrere les crítiques per la seva suposada manca de gol, es confirma com un dels pilars de l’atac gironí. El futbolista del País Valencià no només aporta gols, sinó que també és clau per aguantar la pilota, tirar la pressió endavant, i jugar entre línies, i és una peça fonamental en l’esquema de Míchel.

Aquest triomf al Sánchez Pizjuán, a més, té un valor especial, ja que representa la sisena victòria consecutiva del Girona contra el Sevilla, la ratxa més llarga de victòries del club contra un rival a primera divisió. El Sevilla no ha pogut vèncer els gironins en els últims enfrontaments, i en les darreres tres visites al Sánchez Pizjuán el Girona n’ha sortit victoriós, així com en els darrers dos enfrontaments a casa. Aquesta dada subratlla el domini del conjunt blanc-i-vermell en aquest duel recent, i reafirma la seva solidesa tant a casa com a domicili.

Mateixos resultats

Amb aquesta victòria, el Girona iguala els 7 punts aconseguits en els duels contra el Betis, l’Atlético, el Sevilla i l’Osasuna de la temporada passada, una campanya que va ser històrica per al club. Enguany, el conjunt blanc-i-vermell ha mostrat molta solvència sense pilota i ha integrat bé els nous fitxatges. Bryan Gil, en particular, ha estat un dels destacats, i ha estat escollit millor jugador del partit en les darreres dues jornades. Abans-d’ahir, Gil va ser fonamental tant en les tasques defensives, ajudant Miguel i Francés en les marques complicades de Lukébakio i Ejuke, com en l’aportació ofensiva, mostrant detalls de qualitat i bones centrades. Míchel confia plenament en el jugador, que ja comença a demostrar el seu potencial en aquest inici de temporada.

Després d’aquesta nova victòria, el Girona marxa a l’aturada per seleccions amb tranquil·litat, situat en posicions europees, cinquè en la classificació, només darrere del Madrid, que l’ha superat després de derrotar el Betis. Ara és el moment de millorar encara més, segons Míchel, especialment amb jugadors que necessiten adaptar-se, com Donny van de Beek, que encara ha d’assimilar els automatismes de l’equip i millorar la condició física.

Amb la mirada posada ja en el proper gran repte, el duel català contra el Barça del diumenge 15 de setembre, el Girona es prepara per a un partit que es preveu d’alta volada contra el líder de la lliga. Aquest enfrontament pot ser una prova definitiva per avaluar les aspiracions del conjunt gironí en una temporada que s’anticipa emocionant i, a la vegada, tant o més exigent que la passada.

VICTÒRIA SÒLIDA

El Girona suma tres punts a Sevilla amb una gran actuació defensiva coral

NÚMEROS SIMILARS

S’han calcat els set punts del curs passat contra Atlético, Betis, Osasuna i Sevilla

PORTERIA A ZERO

Tret del Cívitas, on va encaixar tres gols, el Girona ha rebut un gol en 270 minuts
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)