Girona

Una temporada de reptes

Divisió d’honor juvenil El juvenil A de Sergi Mora s’estrena en la UEFA Youth League amb un equip totalment renovat; el conjunt del planter gironí viatjarà amb el primer equip cap a París

Sota la direcció de Sergi Mora, i un cos tècnic de set persones amb la novetat d’Eloi Casas com a segon d’entrenador suplint Pep Triadú, el juvenil A del Girona afronta una temporada plena de reptes, destacant la seva participació en la UEFA Youth League, la màxima competició europea en categoria juvenil. Aquesta experiència representa un salt de qualitat tant per als jugadors com per al club, que es consolida en l’elit formativa. Amb un equip gairebé renovat, el Girona ha reforçat totes les línies per ser competitiu; repassem alguns dels noms del divisió d’honor.

A la porteria hi haurà una sana competència entre Aleksandar Andreev (Septemvri Sofia) i Antonio Olivera (Damm), tots dos amb grans perspectives de futur. En defensa, jugadors com Nacho Plaza i Arnau Coromina, que també pot jugar de pivot, acompanyats dels ex Atlético Félix Giménez i Guillem Badia, formaran una muralla sòlida. Al mig hi haurà el talent d’Aimar Garcia (Damm) i Marcos Roldán (Llevant), i l’atac dependrà de la velocitat i el desequilibri de joves com ara Jaime Fuentes (Cádiz), Arango o Richard Adrian (Peralada), entre d’altres.

Aquest estiu, el club ha pres decisions polèmiques en el procés de renovació de la plantilla. Jugadors que feia diversos anys que eren a l’equip van ser apartats en el darrer moment, després que en un principi se’ls hagués confirmat la continuïtat. Aquesta situació es va comunicar ja en plena pretemporada, quan el club va optar per fitxar jugadors de fora. Aquesta manera de procedir no va agradar ni als futbolistes afectats ni al seu entorn.

Youth League, un repte

Un dels grans reptes d’aquesta temporada serà la UEFA Youth League, on el Girona competirà contra alguns dels millors equips juvenils d’Europa. El club ha preparat una llista de 40 preinscrits, d’entre els quals cada setmana se seleccionaran 20 jugadors, complint amb la normativa de la UEFA, que obliga a incloure almenys 14 futbolistes formats en el club durant 36 mesos. És una de les complicacions degut al gran nombre d’altes i baixes d’aquest estiu. Això implicarà que jugadors del filial en edat juvenil com Minsu, Enric Garcia i Hamony, i Selvi, que malgrat no tenir l’edat compleix els requisits, formaran part del grup que competirà a Europa.

Com professionals

El primer gran desplaçament serà a París, on viatjaran en xàrter amb el primer equip per competir contra el PSG, a les 3 de la tarda. A més, la UEFA exigeix una logística acurada: els estadis i horaris ja estan pactats, i després de cada partit el club haurà de celebrar un “tercer temps”, que inclou àrbitres, rival i representants de la UEFA en un dinar i berenar oficials, així com convidar aquests representants als partits de Champions del primer equip que es disputin a Montilivi. Aquest tipus de competicions són una oportunitat única per als joves jugadors, que podran demostrar les seves habilitats en un escenari internacional. A més, el club està a punt de tancar l’acord per utilitzar l’estadi municipal de Vidreres com a seu aquest curs. A Europa i en la lliga.

ALTES
Aleksandar Andrev St. Sofia
Porter
Antonio Oliveira Damm
Porter
Félix Giménez Atl. de Madrid
Central dret
Guillem Badia Atl. de Madrid
Central esquerre
Jaime Fuentes Cadis
Migcampista
Aimar Garcia Damm
Migcampista
Marcos Roldán Llevant
Migcampista
Zakarya ACFP Dreams (Mali)
Migcampista
Luis Montes Vila-real
Extrem
Nesta Martínez Parets
Migcampista
Daniel Curcio Inter
Davanter (dinàmica juvenil A)
Yeray Muñoz Damm
Extrem
Ibrahim Mohammed Ghana
extrem
Siaka Diallo Juventus
Defensa (dinàmica juvenil A)
CONTINUEN
Enric, Aznar, Minsu i Hamony (dinàmica filial) Arango, Nacho, Coromina, Cantero, Guillem, Richard i Aguilera (juvenil A) Gibi, Silvero, Unai, Derek i Font (juvenil B)

DOBLE COMPROMÍS

Entre la lliga i els sis partits entre setmana de Youth League, l’equip no tindrà descans
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)