Girona

A 10 dies de fer història

Quatre dels vuit rivals contra els quals s’enfrontarà el Girona en la fase lliga han aixecat alguna vegada la Champions League

L’equip de Míchel Sánchez debuta al Parc des Princes de París, un escenari imponent

S’acosta l’hora de la veritat. El Girona és a només deu dies d’estrenar-se en competició europea per la porta gran, disputant la Champions League contra rivals històrics. Ni més ni menys que quatre de les vuit entitats amb les quals han estat emparellats els blanc-i-vermells han aixecat com a mínim una vegada el trofeu de clubs més prestigiós. Això són paraules majors, però el conjunt de Míchel Sánchez s’ha guanyat a pols seure a la taula dels més grans.

Els partits més cridaners per a l’afició seran contra el PSG, el Liverpool, el Milan i l’Arsenal, quatre gegants del futbol europeu que no necessiten carta de presentació. Però és que, fins i tot el PSV i el Feyenoord, dos equips d’un campionat potent com el dels Països Baixos, però inferior a les cinc grans lligues, saben el que és coronar-se com a campions d’Europa.

El Girona comença fort, debutant a l’imponent Parc des Princes el dimecres 18 de setembre (21 h) contra el campió francès, entrenat per Luis Enrique, ja sense Mbappé, però amb jugadors de talla mundial com Dembélé o Marquinhos. El següent partit, que es jugarà contra el Feyenoord el 2 d’octubre (18.45 h), és un dels més esperats de l’aventura europea perquè serà el primer a Montilivi. El futbolista més destacat del subcampió de l’Eredivisie és el golejador mexicà Santiago Giménez. El segon enfrontament seguit com a local serà contra l’Slovan Bratislava, que el curs passat va guanyar la lliga eslovaca amb 25 punts de diferència. El seu capità, Vladimir Weiss, té un vincle amb Catalunya, ja que va jugar a l’Espanyol la temporada 2011/12. El seu pare, que té el mateix nom, és el tècnic de l’equip, de manera que tot queda a casa. Més tard, tocarà visitar el Philips Stadion per enfrontar-se al campió neerlandès, el PSV, conjunt en què juga Johan Bakayoko, un interessant extrem belga.

En el cinquè partit, el Girona es veurà les cares amb l’Sturm Graz, el campió austríac, que tot i jugar habitualment al Merkur Arena, disputarà la Champions League al Wörthersee Stadion (a Klagenfurt, a 150 km del seu estadi). Mika Biereth, format a l’Arsenal, és un atacant a tenir en compte. En la sisena jornada arriba un dels plats forts. El Liverpool, el rival que volia Míchel, sis vegades campió d’Europa, visita Montilivi liderat per Salah. Posteriorment, els gironins saltaran a la gespa de l’emblemàtic San Siro per enfrontar-se al Milan, que ha guanyat el títol set cops i té en Leão una gran amenaça ofensiva. La fase lliga es tancarà rebent l’Arsenal d’Arteta, subcampió anglès, que s’ha reforçat amb Mikel Merino i té una plantilla plena de talent amb Saka i Odegaard com a màxims exponents.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)