Girona

Un balanç en creixement

Quique Cárcel es mostra caut, com és habitual, però alhora optimista amb les operacions realitzades a l’estiu per reforçar la plantilla i solidificar el futur del Girona a l’elit

“Vendre era necessari per créixer i reinvertir”

El director esportiu del Girona en l’última dècada, Quique Cárcel, va atendre els mitjans de comunicació per fer una valoració completa del darrer mercat estival, una finestra per vendre i fitxar jugadors que ha deixat múltiples moviments a la plantilla blanc-i-vermella, com ja es podia intuir després d’haver fet una campanya històrica que va portar els gironins a competir de tu a tu amb els més grans, quedar finalment tercers en la classificació i accedir a la Champions League amb relativa comoditat. Per al barceloní, aquest ha estat un mercat diferent però complicat com els anteriors. Si bé el Girona ha tingut més capacitat per triar primeres opcions gràcies a doblar pressupost, el fet de lluitar per uns objectius amb clubs de molt més recorregut i força també ha posat contra l’espasa i la paret diverses operacions: “Era un mercat complicat, ja que veníem d’un any excel·lent. Sabíem que seria llarg i que podien passar moltes coses. Hem pensat en les peces que podien marxar, en el nostre estil de joc, i així tenir present els perfils que el tècnic necessitava per continuar jugant un bon futbol. Hi ha situacions en què no hem pogut arribar a firmar pel futbolista que volíem, però la majoria de jugadors firmats els teníem clars. La plantilla és àmplia, amb gairebé dos jugadors per posició que en permetrà competir bé.”

Quique Cárcel ha admès que disposar de més recursos no ha estat un handicap, ni tampoc una facilitat: “El club té una bona imatge a l’exterior, i el bon joc del curs passat hi ha ajudat. Molts jugadors volien venir pel fet de jugar una competició atractiva com la Champions, però també pel projecte”, deia el director esportiu blanc-i-vermell, que admetia que el pressupost s’ha doblat: “Això és gràcies a moltes coses. És clau el joc de l’any passat, la progressió els joves, el fet de ser a la Champions, encara que LaLiga no et deixa gastar tots els diners que et donen, sinó que s’ha de gastar any a any. Hem pensat en el futur, tenim bons financers i des de l’àrea esportiva també busquem que hi hagi bona salut en aquest aspecte.”

Cárcel va assegurar que jugadors com Tsygankov, Iván Martín o Miguel, que s’han quedat a la plantilla i són peces clau, són també prioritat a l’hora de treballar en futures renovacions per retenir un talent que gràcies a jugar la Champions es pot retenir.

El català no va voler valorar la incorporació de Ferran Ruiz, investigat per un cas de presumpte revelació de secrets i pornografia infantil: “Hi ha un tema judicial pel mig i dono el màxim respecte a la situació. Quan surti el que hagi de sortir, el club actuarà.”

Hem pensat en les peces que podien marxar, en el nostre estil de joc, i així tenir els perfils que el tècnic necessitava per continuar jugant bé
El pressupost pràcticament s’ha doblat, en totes les operacions hem pensat en el futur buscant que el club tingui bona salut
Les vendes

“Hem creat patrimoni i reinvertit en l’equip”

Quique Cárcel sempre ha apostat per fer vendes necessàries per ajudar al creixement del club i poder així fer apostes de futur que repercuteixin en aquesta evolució: “Sabíem que una peça fonamental com Savinho no continuaria, i era una situació estressant. L’aposta dels altres clubs per jugador nostres era molt important, i per al club era fer un pas endavant per reinvertir en joves que ens aportaran en el futur. Hem intentat crear patrimoni i aprofitar per invertir i tenir el millor equip possible.”

Dos dorsals lliures

“Si ve algú, ha de millorar el que tenim”

Potser esperant Eric Garcia fins al darrer moment, al final a la plantilla de Míchel queden lliures els dorsals 2 i 12, amb límit salarial per ocupar, el club es podrà reforçar el proper gener: “Si haguéssim pogut portar un jugador que ens millorés la plantilla, ho hauríem fet, però no ho vam veure clar. Hi ha marge econòmic, veurem a l’hivern, però qui vingui ha de millorar la plantilla o ser un fitxatge estratègic pensant en el futur. Hem reduït el nombre de cedits, ens ha quedat un bon equip.”

El futbol formatiu

“Sense pressionar, però el filial ha de pujar”

El Girona ha vist com no tenir un filial en una categoria competitiva afecta la planificació, tot i que ha pogut vendre actius que l’han fet créixer, com Pau Víctor o Almena: “És molt important treballar bé i amb rigor, amb una idea clara. Almena també ha debutat i ha rebut una oferta important que ens ha ajudat a créixer a tots. Mai he parlat d’obligació de pujar al filial, però aquest any sento que sí. Confio que serà un bon any, però no vull crear més pressió. Deixem treballar, perquè és molt complicat. En la Youth League tot serà nou i una sorpresa, veurem com va.”

Les inscripcions a Europa

“S’ha anat de cara amb els possibles afectats”

Ser nous a la Champions ha afectat la planificació del Girona, que ha hagut d’acoblar-se a la normativa: “El fet d’entrar en una competició que el club mai ha trepitjat ens ha obligat a estudiar les normes. Abans de renovar algun jugador vaig parlar amb els possibles afectats, ja que no es pot enganyar ningú en el minut 90. Està parlat des de l’inici amb Juan Carlos, ho ha entès perquè s’hi va anar de cara. Amb Misehouy tinc una sensació de culpabilitat. El vaig inscriure dins del filial i se li va dir que podia passar. Creia que podria jugar, però algú altre podia caure.”

Les comparacions

“Hem de començar de zero, i el futbol dirà”

El director esportiu va ser molt clar a l’hora d’evitar comparacions amb un curs passat gairebé irrepetible: “Ens equivocarem molt en comparar el que va passar el curs passat. Va ser una cosa màgica i bonica des del minut 1 fins a l’últim dia, guanyant 7-0 el Granada; guanyant el Barça dues vegades, competint de tu a tu amb els grans i fent un joc brutal. Com que va ser increïble, la comparació és odiosa. Han marxat cinc o sis jugadors titulars i jugàvem setmana a setmana, no com aquest any.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)