El 4-2 a Montilivi

Jornada 34. 04-05-2024

La tarda més gloriosa

Girona 4 Barça 2

GIRONA:Gazzaniga, Eric, David López (Couto, 65’), Blind, Miguel, Aleix, Y. Herrera, I. Martín, Tsygankov (Portu, 65’), Savinho (Valery, 86’), Dovbyk.BARÇA:Ter Stegen, Koundé, Araújo, Cubarsí, Cancelo, Christensen (Pedri, 69’), Roberto (Romeu, 79’), Gündogan, Fermín (Raphinha, 69’), Lamine Yamal (Félix, 84’), Lewandowski (Ferran, 79’).GOLS:0-1 (3’) Christensen. 1-1 (4’) Dovbyk. 1-2 (45+1’) Lewandowski (p). 2-2 (65’) Portu. 3-2 (67’) Miguel. 4-2 (74’) Portu.ÀRBITRE:Hernández Hernández.TG.:A Koundé, Araújo i Roberto.PÚBLIC:14.090 espectadors a l’estadi de Montilivi.

Golejar el Barça a Montilivi per assegurar la classificació per a la Champions League era una fantasia de qualsevol aficionat blanc-i-vermell abans que el 4 de maig del 2024 es convertís en una realitat. Aquell 4-2 a l’estadi és, sens dubte, la tarda més gloriosa de la història del club. Per la fita assolida, l’èpica amb què es va aconseguir, el rival i tot el que va comportar aquell triomf incommensurable dins i fora del camp. Christensen va obrir la llauna només començar (0-1, 3’). En qüestió de segons, va arribar l’empat de Dovbyk (1-1, 4’). Resposta d’equip gran. Lewandowski, de penal, va tornar a avançar els blaugrana (1-2, 45+1’). Al minut 65, Portu va saltar a la gespa i va dinamitar-ho tot en menys de deu minuts, el temps que va necessitar el murcià per col·locar el 4-2 al marcador amb dos gols i una assistència, posant-hi el colofó després d’engaltar una volea preciosa que quedarà per sempre en la retina de l’afició del Girona.