Girona

La Champions pot esperar

El Girona i el Barça arriben en un gran moment al primer duel català de la temporada a Montilivi (16.15 h)

El conjunt de Míchel vol mantenir la seva ratxa de victòries i sorprendre un Barça líder i molt reforçat

Malgrat els compromisos de la Champions entre setmana, els dos equips sortiran amb tot

El Girona i el Barça es veuran les cares aquesta tarda a Montilivi en el primer duel català de la temporada a primera divisió, un enfrontament marcat per l’alta expectació i la gran forma dels dos equips. El partit, que començarà a un quart de cinc, reunirà dos conjunts que hi arriben en un moment dolç després de l’aturada per seleccions.

El Girona, situat en zones europees després de dues victòries consecutives, afronta el matx amb confiança. Els de Míchel van aconseguir un triomf convincent per 0-2 contra el Sevilla en l’última jornada, i ara esperen mantenir la bona ratxa contra un Barça que, amb 12 punts de 12 possibles, lidera la lliga. Els blaugrana arriben reforçats després de golejar el Valladolid a Montjuïc amb un contundent 7-0. Això topa amb la solvència defensiva dels gironins, que no han rebut cap gol en els últims 180 minuts.

Tant Girona com Barça han vist incrementat el seu límit salarial, però sobre la gespa es preveu un duel d’estils similars, amb la pilota i l’atac com a protagonistes. La temporada passada, el Barça no va aconseguir vèncer els gironins, que es van endur els tres punts en els dos enfrontaments de lliga (2-4 i 4-2). Míchel podria fer alguns ajustos en l’onze, especialment al mig del camp, on la baixa d’Oriol Romeu, per la clàusula de la por aplicada pel conjunt blaugrana, Yangel Herrera té molts papers per ser la parella de ball amb Iván Martín al doble pivot. El veneçolà no va viatjar amb la seva selecció a Veneçuela per una lesió a l’adductor esquerre, però el futbolista ha completat entrenaments amb l’equip i ha verbalitzat amb Míchel que està bé per jugar. Tot i ser dubte, parteix com a favorit a l’onze. L’alternativa és Jhon Solís, de qui el tècnic madrileny ja va dir en una entrevista a aquest diari que li volia donar més protagonisme.

Pel que fa al Barça, les baixes de Gavi, De Jong, Christensen i Araujo complicaran l’alineació, però Flick confia en un onze similar al que va derrotar el Valladolid, amb Lewandowski, Lamine Yamal i Raphinha al capdavant de l’atac –en la convocatòria blaugrana la principal novetat és l’entrada de Guille Fernández, de 16 anys.

Montilivi viurà una tarda de gala amb totes les entrades esgotades des de divendres, i s’espera un ambient especial tant dins com fora de l’estadi. Jovent Gironí, la penya d’animació, ha convocat una trobada prèvia per animar l’equip a un quart de quatre, una hora abans de l’inici del matx, a l’inici de l’avinguda Montilivi.

D’altra banda, el tradicional dinar de directives tindrà lloc a la Finca Mas Batlle. A més, la jornada inclourà un acte especial amb el nou patrocinador principal del Girona, Etihad, a la Fortalesa de Sant Julià de Ramis, per presentar la col·laboració i reforçar l’enllaç entre les dues institucions.

Els dos equips viuen un gran moment de forma, fet que augura un duel intens i igualat entre dos conjunts, que comparteixen ambició i un estil de joc ofensiu. A Montilivi hi haurà una gran expectació en un enfrontament entre dos equips que, malgrat tenir l’estrena en la Champions dimecres i dijous, no estalviaran forces i posaran tota la carn a la graella.

MÍNIMS RETOCS

Míchel podria introduir ajustos al mig del camp, amb Yangel com a principal dubte

GRAN EXPECTACIÓ

Girona i Barça s’enfronten en un moment dolç i en un Montilivi que s’espera ple

Arrossada i festa en la prèvia

L’horari del partit i la previsió meteorològica acompanyaran perquè tots els aficionats puguin aprofitar la fan zone que organitzarà el club gironí en la prèvia de l’enfrontament. Des de les 13.30 h fins a l’hora de l’inici del partit, a l’esplanada habitual al gol nord hi haurà un DJ que ambientarà amb música l’espai on hi haurà diverses activitats amb la presència de diferents partners del club, venda de marxandatge i una zona per menjar a la qual es podrà comprar pizzes i on es farà una arrossada popular.

Yangel, dubte fins a última hora

Míchel Sánchez va assegurar que com a única baixa del primer equip hi haurà Oriol Romeu per culpa d’una clàusula en el contracte de cessió que el Barça va posar i que li impedeix jugar contra el club que posseeix els seus drets federatius. El de Vallecas va posar en dubte la participació de Yangel Herrera en el partit, tot i que el veneçolà va fer l’entrenament previ amb el grup, i tot fa pensar que davant la baixa del d’Ulldecona la seva presència es converteix en gairebé imprescindible per evitar invents i haver de formar una parella amb Iván Martínez i Jhon Solís a la medul·lar o fer entrar en aquesta zona defenses que ha hi han jugat com ara Arnau Martínez o Ladislav Krejci. També seran baixa Jastin i Artero, i la sorpresa en la llista serà la presència del pivot del filial Raúl Martínez, per cobrir la vacant natural de Romeu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)