Girona

Inexperiència relativa

Galons. Fins a 11 dels 22 futbolistes del Girona que han estat inscrits per disputar la Champions League 2024/25 tenen una major o menor experiència en la màxima competició continental

És evident que un club que tot just fa un mes va començar la cinquena temporada a primera divisió i que aquest curs s’estrena en una competició europea per la porta gran representa una novetat extraordinària en el panorama futbolístic internacional. No obstant això, tot i que serà la primera experiència en la Champions League per a molts jugadors del Girona, cal remarcar que la meitat dels futbolistes que han estat inscrits, 11 de 22, tenen experiència en la màxima competició continental. Des del cas de Blind, que acumula 61 participacions amb l’Ajax i el Manchester United en el torneig de clubs més prestigiós i 12 més incloent-hi els duels de les eliminatòries prèvies per accedir a l’anterior fase de grups, fins al de Miguel, que tan sols va disputar un enfrontament amb el primer equip del Madrid.

El curs 2022/23, Pau López va disputar les sis jornades de la fase de grups amb l’Olympique de Marsella, a més de jugar també els dos partits de la fase prèvia de la temporada passada. Per la seva banda, Gazzaniga va registrar cinc aparicions amb el Tottenham entre el 2018 i el 2019. En la línia defensiva, a banda dels casos esmentats de Blind i de Miguel com a exemples contraposats, hi ha el de Krejci, que va disputar dos partits de classificació en les eliminatòries prèvies el curs 2021/22 i dos més el 2023/24 amb l’Sparta de Praga.

Al mig del camp, Romeu i Van de Beek tenen una experiència notable. El d’Ulldecona, a més de tenir 11 participacions gràcies al seu pas pel Chelsea i el Barça, set de les quals acumulades el curs passat com a blaugrana, es va proclamar campió amb el conjunt anglès el 2012, si bé és cert que ho va fer amb un paper residual, ja que només va jugar tres partits. El neerlandès, amb tres gols i dues assistències en 12 partits, va ser una de les figures de l’Ajax 2018/19 que es va quedar a les portes de la final després d’eliminar el Madrid i el Juventus. El migcampista suma 27 partits i 12 més de la fase prèvia amb l’equip d’Amsterdam i el Manchester United. 

A la davantera, el Girona té uns quants atacants que han viscut la Champions League en primera persona. Tsygankov l’ha disputada en diferents edicions amb el Dinamo de Kíiv. En total, 17 partits i 13 més en la fase prèvia amb un balanç de quatre gols i cinc assistències. Abel Ruiz, amb sis partits de la fase de grups i tres de les eliminatòries prèvies, es va estrenar el curs passat amb l’Sporting de Braga. Finalment, dos extrems amb passat al Tottenham. Bryan Gil, amb quatre participacions, i Danjuma, amb un partit amb l’equip londinenc, dos amb el Bruges i 11 amb el Vila-real. El neerlandès va enlluernar amb el conjunt groguet a les ordres d’Unai Emery la temporada 2021/22, en què va marcar sis gols que van dur els de la Plana Baixa a les semifinals.

Francés, David López, Juanpe, Arnau Martínez, Yangel Herrera, Iván Martín, Solís, Yáser Asprilla, Portu, Bojan Miovski i Stuani són els altres onze inscrits que encara no saben el que és disputar un partit de Champions League. Tots ells estan en disposició de descobrir-ho demà mateix al Parc dels Prínceps.

Pau López
8 partits (Olympique de Marsella)
Paulo Gazzaniga
5 partits (Tottenham)
Daley Blind
73 partits (Ajax i Manchester United)
Miguel Gutiérrez
1 partit (Madrid)
Ladislav Krejci
4 partits (Sparta de Praga)
Oriol Romeu
11 partits (Chelsea i Barça)
Donny van de Beek
39 partits (Ajax i Manchester United)
Viktor Tsygankov
30 partits (Dinamo de Kíiv)
Bryan Gil
4 partits (Tottenham)
Arnaut Danjuma
14 partits (Bruges, Vila-real i Tottenham)
Abel Ruiz
9 partits (SC Braga)

Míchel i Geli, vells rivals europeus

A.I.

A París no només hi haurà debuts a la gespa. Un bon grapat de membres del cos tècnic i treballadors del club també s’estrenaran en la Champions League. Míchel Sánchez ho farà des de la banqueta, i el president Delfí Geli, des de la llotja. No obstant això, tots dos saben el que és competir a Europa. El madrileny no va disputar mai cap partit de la màxima competició continental, però sí que va tenir una experiència europea com a futbolista. Va ser durant la temporada 2000/01, en la qual es va enfrontar com a jugador a l’actual president en una eliminatòria dels quarts de final de la copa de la UEFA entre el Rayo Vallecano i l’Alavés. El conjunt basc va ser el subcampió d’aquella edició després de perdre la final contra el Liverpool amb un gol en pròpia porta del saltenc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)