Desenllaç cruel a París tot i la gran carta de presentació del Girona (1-0)

El Girona ha fregat la gesta al Parc dels Prínceps contra un PSG que ha acabat trobant el gol en una errada individual de Gazzanuga als darrers minuts, després que l’argentí jugués a un gran rendiment durant tot el matx (1-0). Els catalans han tastat la crueltat de jugar a la millor competició d’Europa, on les errades es paguen molt cares. Malgrat el resultat, els de Míchel han tingut una presentació molt bona a Europa.

El conjunt gironí ha sortit bé a la pressió i ha pogut córrer per bandes amb Bryan i Tsygankov. El PSG ha volgut controlar l’esfèrica sota l’atenta mirada de les marques del Girona que basculava a la perfecció per dins i per fora. Els primers xuts locals han estat de Zaire Emery i Asensio, consecutivament, dos ensurts que han sortit desviats per ben poc al minut 12.

En una incursió gironina per l’esquerra, Marquinhos ha vist la groga per un cop de colze a la cara de Miguel, al minut 16. La resposta ha estat ràpida, Krejci també ha sortit amonestat per una trepitjada a Dembelé en una jugada dividida. Dos centrals condicionats, un a cada equip. Els de Míchel també han tingut els seus moments de rodar la pilota, intentant trencar per dins, tot i que el París no s’ha sentit del tot intimidat, arribant al minut 25.

La possessió cada cop era més blanc-i-vermella i el Parc dels Prínceps es posava nerviós, això no obstant, molta ha estat localitzada a camp propi sota la pressió dels de Luis Enrique.

Al minut 39, Marco Asensio ha hagut d’abandonar el terreny de joc per unes molèsties, Kolo Muani ha ocupat el seu lloc. Oriol Romeu també ha vist la groga al fil del descans.

A la represa, caràcter i patiment

L’inici de la segona ha estat esperançadora amb un Girona llançat a l’atac i trepitjant àrea rival. Stuani, en una centrada de Miguel, ha fet treballar a Safonov en una rematada amb el cap al pal contrari. Quan semblava que Dembelé marcaria a plaer en un contracop sol davant de Gazzaniga, Krejci, amb groga, ha aguantat la cursa i li ha pispat en el darrer moment, al minut 55. Providencial el txec.

Precisament el porter argentí s’ha mostrat segur amb dos xuts tímids des de fora l’àrea local. El partit s’ha trencat definitivament. Míchel ha aprofitat per fer un doble canvi, Danjuma i Portu han entrat per Stuani i Van de Beek, canviant així la dobleta atacant. Els francesos han fregat el gol en un xut col·locat de Dembélé al pal curt i Gazzaniga frega amb la mà i acaba al travesser. El tècnic asturià ha fet un doble canvi amb l’entrada de Neves, Kang-In Lee i Désiré per acabar d d’explotar el matx, Míchel ha posat a Asprilla i Solís per Bryan i Iván Martín al minut 65.

En la sortida d’un córner, Kolo Muani ha fregat el gol en una rematada creuada i el partit ha entrat en un tram on els parisencs han fet tancar al Girona al seu propi camp. Unes mans de Krejci han fet preveure un penal que ni el VAR ni l’àrbitre han vist. Les mans estaven en una posició natural. I el millor de tot, que el temps anava corrent, minut 80. Muani ha fet encongir el cor de tots els aficionats gironins desplegats, després d’un bon control a dins l’àrea i un xut que ha sortit massa creuat, la més clara del matx.

Als darrers minuts, Gazzaniga ha tornat a frenar les aspiracions locals posant un peu providencial al pal curt. El darrer canvi ha estat Tsygankov, ben fos, per Francés, situant així una defensa de 3 amb doble lateral a la dreta. I la Champions és així, les errades es paguen cares i després de fer un gran partit, Gazzaniga ha vist com un xut de Neves se l’ha empassat en una greu errada individual.