Un Girona pobre perd a Mestalla (2-0)

Dos xuts seguits des de fora l’àrea desviats per Juanpe han impulsat el València

El Girona ha sortit de Mestalla amb la tercera derrota en una setmana, després de completar un partit molt dolent contra el cuer (2-0). El València ha tingut la fortuna de marcar en dues accions seguides i calcades, xuts de fora l’àrea que ha desviat Juanpe (56’ i 58’), que han deixat sense resposta un equip sense verticalitat ni amenaça al davant.

Míchel ha plantejat una revolució en l’onze, amb només tres jugadors (Gazzaniga, Krejci i Oriol Romeu) dels que van ser titulars al Parc dels Prínceps. Debutava aquesta temporada Juanpe, amb Blind fent de Miguel, i entraven també a l’onze jugadors com Asprilla, Miovski i Solís. No tenia futbolistes per fer un joc gaire creatiu i associatiu al mig del camp, i l’equip s’ha dedicat en la primera part a tenir el control, amb més possessió de pilota, contra un València que semblava conformar-se amb aquest escenari, malgrat la urgència dels punts. Als gironins, els ha faltat profunditat i rematada, fins al punt que han arribat al descans sense haver xutat a porteria. Danjuma ha tocat moltes pilotes, però lluny de l’àrea i amb dificultats per anar-se’n de Thierry.

El València tampoc ha fet gaire res en la primera part. Diego López ha fet un xut massa alt després de recollir el rebuig d’una falta lateral (39’) i Juanpe, dins l’àrea, ha tallat la progressió de Javi Guerra (43’).

La segona part s’ha obert de seguida. Danjuma ha tingut l’arribada més perillosa dels blanc-i-vermells, però ha fet un xut molt tímid (51’). Poc després, ha arribat el ruixat a l’altra banda. Juanpe, que estava fent un partit solvent, ha estat el protagonista desgraciat. Primer, en desviar un xut de Luis Rioja que ha deixat venut Gazzaniga (56’), en una acció en què els gironins reclamaven unes mans prèvies. Mestalla celebrava encara l’1-0 i s’ha trobat el 2-0. Dani Gómez ha aprofitat una pèrdua innocent de Krejci, ho ha provat des de lluny i també ha sorprès Gazzaniga després que la pilota tornés a rebotar en Juanpe.

Mestalla ha passat del neguit i la desesperació a l’eufòria.Míchel ha fet entrar Yangel i Misehouy, que h tingut a prop el 2-1 en una bona rematada de cap que Mamardashvili ha tret amb una gran estirada (64’). Stuani, Bryan Gil i Van de Beek han estat els últims recursos de Míchel. Krejci ho ha provat en un altre córner (84’). I ja en l’afegit, Francés, assistit per un bon Misehouy, ha xutat molt alt. Res a fer.