Girona

Amb l’escalf dels de casa

El Girona rep el Rayo Vallecano a Montilivi (19 h, M. LaLiga) en un partit que ha de servir per sumar de nou tres punts i redreçar una situació de dubtes en el joc

Els de Míchel intentaran recuperar les bones sensacions a casa, on habitualment són protagonistes i poden desenvolupar el seu joc amb més facilitat i convicció

Sense temps per a lamentacions i, desgraciadament, tampoc per esmenar errors a còpia d’entrenaments de qualitat que ajudin la plantilla a connectar-se, el Girona rep a Montilivi la visita del Rayo Vallecano (19 h, Movistar LaLiga). El conjunt blanc-i-vermell vol trencar com sigui la sèrie de dues derrotes consecutives en la lliga –contra el Barça (1-4) i el València (2-0)–, més una tercera en el debut en la Champions League contra el PSG (1-0), per evitar així que els mals resultats l’empenyin a la part baixa de la taula i hagi de preocupar-se més del compte. El joc mostrat pels futbolistes preocupa fins a un cert punt el mateix Míchel, que sap els mals del seu equip i intenta solucionar-los més a través de partits –i les corresponents patacades–, que no pas amb entrenaments. El de Vallecas necessitaria ara una pretemporada per acoblar al màxim les noves cares, però no la té, i per això no té més remei que fer rotacions per les exigències del calendari i intentar trobar la tecla adequada.

El Rayo Vallecano arriba a Montilivi en un bon moment i poc menys de tres dies després d’un esforç físic considerable per esgarrapar un bon empat contra l’Atlético a l’estadi de Vallecas, on hi ha disputat els seus dos últims partits –quatre punts de sis possibles–. L’equip dirigit per Íñigo Pérez ha recuperat l’essència del bloc que dirigit per Andoni Iraola –Pérez va ser el seu segon entrenador– va aconseguir permanències sense patiment en la màxima categoria. Amb un equip recognoscible i futbolistes que fa anys que juguen junts –Isi, Álvaro García, Trejo, Unai López, Valentín, Ciss, Nteka– amb l’aire nou de Ratiu, De Frutos, Embarba (segona etapa), el mediàtic James Rodríguez o l’ex Girona Gerard Gumbau –també l’ex Figueres i Olot Pep Chavarría–, els madrileny han tornat a trobar el camí de la solidesa a Vallecas i de ser un conjunt incòmode a tots els estadis que visita. De moment, els de la franja han guanyat dos partits, els mateixos que han empatat i han perdut en sis jornades de la lliga.

El Girona haurà d’estar molt fi amb pilota per superar una pressió que enguany l’asfixia més que mai. La circulació dels gironins sol ser lenta i estèril i les pèrdues en zones compromeses permeten als rivals fer mal. Trobar la seguretat i la convicció en les passades i ser una mica més verticals –enguany només s’ha vist en el duel a casa contra l’Osasuna (4-0)– ajudarà la plantilla blanc-i-vermella a trobar la confiança que li falta. De moment, Montilivi ha vist el seu equip golejar –al conjunt navarrès– i ser golejat pel Barça (1-4) en tan sols els dos partits que han pogut veure els seus aficionats de ben a prop. A l’estadi, el Girona hi jugarà sis dels propers vuit partits, que haurà d’afrontar avui i tot l’octubre –quatre de lliga i dos de Champions– i és aquí on ha d’arribar el confort del joc i dels resultats des de la tranquil·litat, i és que, el contrari només farà que es continuï comparant aquest equip amb el del curs passat i que el neguit augmenti si es torna a veure lluitant per sortir d’una part baixa que sempre inquieta.

Abans de tornar a pensar en la Champions, l’equip de Míchel té el matx contra el Rayo Vallecano i el de diumenge contra el Celta per mirar de sumar el màxim de punts i tornar a iniciar un parèntesi amb tots els sentits posats a Europa.

SENSE DESCANS

El Rayo va acabar el seu últim matx diumenge a les 23 h, un xoc exigent contra l’Atlético (1-1)

EVITAR-HO

El Girona no perd tres partits seguits en la lliga des de la jornada 6 a la 8 del curs 2022/23

Els habituals tornaran a l’onze

Després d’aplicar vuit canvis en el seu onze inicial a Mestalla respecte al que va sortir a competir a París en el debut a la Champions League, Míchel Sánchez tornarà a confiar en els jugadors més habituals, els qui formen ara mateix un onze més tipus i ideal per al madrileny. Entre els futbolistes que estan donant millor rendiment perquè ja tenen assimilats els conceptes bàsics del tècnic, s’espera que David López, Miguel, Iván Martín, Tsygankov o Bryan Gil tinguin el seu lloc fix en l’onze, i que ballin peces com ara Arnau –que va fer un gran partit al Parc dels Prínceps–, Blind, Oriol Romeu, Yangel i Abel Ruiz com a referència.

Rival propici a primera divisió

El Girona tornarà a jugar contra el Rayo Vallecano, un dels equips que l’han perseguit en els últims anys a primera, a segona, amb una final de play-off perduda pels gironins amb la tornada precisament a Montilivi, i també en la copa, amb dues visites de l’equip madrileny al feu blanc-i-vermell en partit únic dels vuitens de final, l’últim el curs passat (3-1). A primera, els madrilenys també han visitat Montilivi ja tres cops, amb resultats favorables als locals: dues victòries i un empat. En la campanya 2018/19, amb Eusebio a la banqueta, els gironins van superar 2-1 el Rayo amb un doblet de Portu en el primer temps que encarava el matx. En el curs del retorn, el 2022/23, el resultat va ser 2-2, i la temporada passada la victòria va ser per als de Míchel (3-0).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)