Girona

Van de Beek: “No ha estat fàcil, però cada cop em trobo millor”

Amb 39 partits entre l’Ajax i el Manchester United, Donny van de Beek és un dels futbolistes amb més experiència en la Champions del vestidor del Girona, només superat per Daley Blind. El migcampista neerlandès ha estat l’escollit per acompanya Míchel Sánchez a la roda de premsa prèvia contra el Feyenoord. Diversos periodistes neerlandesos li han preguntat per la seva poquíssima continuïtat els últims anys i per si s’havia plantejat deixar el futbol.

Com es troba?

“És una nova etapa. Hi ha diversos motius que fan que hagi començat una nova etapa. No vull parlar del passat. Ara em trobo molt bé. Sabia que durant la pretemporada m’havia d’activar, havia d’entrar bé. Ja fa unes setmanes que em trobo en forma.”

Com veu el Girona?

“Hi ha un bon ambient, una família, i té una estratègia que m’agrada.”

Què ha de millorar?

“Diversoes coses. Per mi, és important estar en bona forma física. Crec que tinc una bona condició física, i he d’anar millorant. Crec que puc anar creixent.”

Un rival neerlandès

“A mi sempre m’agrada jugar contra el Feyenoord. Fa temps que no jugo contra un equip dels Països Baixos. Eren partits interessants, amb l’Ajax”.

Com es pot motivar, després d’haver jugat poc els últims anys?

“És difícil des del punt de vista mental, no tot ha estat fàcil. He tingut força revés, però ara estic vivint una nova etapa en un club fantàstic, i tenen una estratègia en la qual crec. Juguem molt bé, cada cop em trobo millor i vull continuar millorant.”

No ho ha volgut deixar tot, aquests últims anys?

“Sí, evidentment, però la família m’ha animat a tirar endavant. A mi m’agrada jugar, m’agrada el futbol. Hi crec i continuo treballant.”

Sense Oriol Romeu, més minuts?

“Jo crec que, de tant en tant, hi ha baixes. I tothom ha d’estar preparat, tenir els ganivets ben esmolats per al pròxim partit. A vegades es juguen més minuts, a vegades no tants. Tothom serà important.”

Ha jugat en clubs molt importants. Ara debuten a la Champions.

“Ho vull fer tan bé com pugui per a aquest club. Debutar a la Champions és molt important per a aquest club, però també hem de gaudir del partit. Sempre són partits especials. La lliga de campions és el millor que hi ha, i tothom n’ha de gaudir.”

Va parlar amb Koeman abans de venir?

“No. Vaig tenir un contacte directe amb el club a través de l’agent. Jo ja estava convençut de jugar aquí i des del principi hi he estat molt a gust. Koeman va venir i em va agradar parlar-hi, però només vam parlar de la meva experiència. La selecció? Ja ho sap, que m’encanta jugar pel meu país. Però em centro en el meu país.”

Contra el Celta

“Vaig tenir un problema físic als últims minuts, però no era res especial, cap lesió. Estava esgotat.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)