Girona

Un dia per al record

El Girona rep el Feyenoord (18.45 h, Movistar Liga de Campeones) en el primer duel en la Champions que disputa a Montilivi

Contra un adversari ‘a priori’ més accessible, els de Míchel intentaran sumar tres punts d’or per mantenir les possibilitats de fer ‘play-off’

El 2 d’octubre quedarà imprès en les pàgines d’or de la història del Girona. Avui és el dia que Montilivi fa mesos que espera, perquè l’himne de la Champions League ressonarà per l’estadi i tota la ciutat, en un moment que perdurarà en la memòria dels presents, tot i que no hi seran tots els que hi voldrien ser per culpa d’una instal·lació obsoleta, una falta d’inversió i una normativa inflexible de la UEFA. Els 6.000 abonats afortunats en el sorteig hauran d’empènyer cap a la victòria un equip de Míchel que encara busca la seva millor versió com a col·lectiu –també a nivell individual per a la majoria dels jugadors–. De fet, si els gironins volen els tres primers punts en la màxima competició continental només els val oferir un rendiment excel·lent, ja que per Europa ningú perdona i el Feyenoord, en un mal moment en l’Eredivisie i avergonyit pel Bayer Leverkusen en l’estrena (0-4), arriba a terres gironines amb ganes d’enlairar-se.

El conjunt blanc-i-vermell enllaça cinc partits sense conèixer la victòria –quatre de lliga, contra el Barça (1-4), el València (2-0), el Rayo Vallecano (0-0) i el Celta (1-1), i el de l’estrena en la lliga de campions contra el PSG (1-0)–, un sotrac en el primer canvi de ritme que ha provocat un calendari terrible, pel nivell dels rivals, però també per l’exigència d’haver de competir cada tres dies. El tècnic de Vallecas busca rearmar l’equip amb múltiples canvis de peces i de dibuix tàctic, encara que la competició no admeti proves i la Champions League, encara menys.

Un rival pressionat

El Feyenoord també passa per un moment de canvis; en el seu cas, el més gran, a la banqueta –també ha patit la pèrdua de jugadors clau com Mats Wieffer, Lutsharel Geertruida i Yankuba Minteh–. Arne Slot, artífex del títol de lliga del curs 2022/23 i de la copa KNVB, la passada campanya, va ser l’escollit per substituir Jürgen Klopp al Liverpool, precisament també rival del Girona a Montilivi, i en el seu lloc ha arribat Brian Priske, que va aplicar un valent 3-4-3 a l’equip que li va valer per endur-se la supercopa als penals contra el PSV en ple mes d’agost, però que no li ha acabat de funcionar en l’arrencada de lliga. Els de Rotterdam, ara ja jugant amb un 4-3-3, han guanyat només dos duels dels set que han disputat i ja són a onze punts dels d’Eindhoven amb un partit menys disputat pels de Priske, l’endarrerit que han de jugar contra l’Ajax.

En la Champions, el Feyenoord va acabar escaldat en l’estrena davant la seva afició contra el campió de la Bundesliga, el Bayer Leverkusen de Xabi Alonso i l’ex del Girona Aleix Garcia (0-4), una ensopegada contundent que, sumada a l’inici en l’Eredivisie, fa que la figura del tècnic ja sigui qüestionada per l’entorn i hi hagi l’obligació de treure un bon resultat de Montilivi.

L’estadi del Girona s’ha engalanat per a una ocasió especial que d’acabar de la millor manera. Una victòria permetria als gironins aspirar a una de les setze places de play-off per tenir possibilitats d’accedir als vuitens de final, no pas cap objectiu o obligació, però sí un desig per al club, que allargaria un viatge per Europa que no sap quan tornarà a repetir. Míchel i l’equip miraran de ser protagonistes amb la pilota, com habitualment ho són a Montilivi, i intentar sorprendre un equip neerlandès que es defensarà amb dents i ungles i que buscarà la seva oportunitat per fer mal als gironins.

El dia serà per parar l’orella en l’inici i gaudir de l’himne, i deixar-hi la pell al camp per vèncer.

EL FEYENOORD

Ha guanyat dos dels set partits de lliga, és a 11 punts del líder i va caure 0-4 en l’estrena

FEINA PER FER

El Girona busca la seva millor versió en una competició que no admet ni el més petit error

Blind i Oriol Romeu, un i dos mesos de baixa

Contratemps seriós per a Míchel Sánchez després que ahir es confirmessin les lesions d’Oriol Romeu i Daley Blind, dos dels futbolistes amb més experiència i peces vitals en els seus esquemes. El migcampista d’Ulldecona té una lesió al tendó del bíceps femoral de la cama dreta que el mantindrà de baixa unes vuit setmanes. Pel que fa al central neerlandès, amb una lesió al soli de la cama esquerra, estarà aproximadament quatre setmanes allunyat dels terrenys de joc. Romeu podria arribar a perdre’s onze partits –quatre de Champions i set de lliga– i Blind, cinc, i encara gràcies a l’aturada que hi haurà en la competició entre el 6 i el 19 d’octubre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)