De desgràcia en desgràcia

El Girona perd en el debut en la Champions League a Montilivi en un partit en què li passa de tot: es fa dos autogols i falla un penal quan millor estava jugant

El Feyenoord aprofita l’avinentesa i 20 minuts dolents dels gironins per endur-se els tres punts a domicili

GIRONA 2 FEYENOORD 3

FEYENOORD:Wellenreuther, Lotomba (Facundo González, 82’), Beelen, Hancko, Hugo Bueno (Trauner, 71’), Timber, Hwang, Milambo (Ivanusec, 82’), Osman (Zerrouki, 61’), Paixão i Ueda (Carranza, 71’). GIRONA:Gazzaniga, Arnau, David López, Krejcí, Miguel, Yangel Herrera (Jhon Solís, 82’), Iván Martín, Van de Beek (Portu, 82), Tsygankov (Danjuma, 29’), Bryan Gil (Asprilla, 75’) i Miovski (Stuani, 75’). GOLS:1-0 (20’) David López. 1-1 (23’) Yangel Herrera, en un autogol. 1-2 (33’) Milambo. 2-2 (73’) Van de Beek. 2-3 (79’) Krejci, en un autogol.ÀRBITRE:Urs Schnyder (suís).VAR:Fedayi San (suís).T.G.:a Yangel Herrera (4’), Iván Martín (35’), David López (45+1’), Danjuma (49’), Van de Beek (75’) i a Stuani (88’), del Girona, i a Osman (14’), Hugo Bueno, (60’) i a Hwang (64’), del Feyenoord.T.V.:cap.PÚBLIC:8.752 espectadors a l’estadi de Montilivi.

Girona, això és la Champions League. En qualsevol competició les errades individuals es paguen cares, però en la màxima competició continental encara més. I això que els de Míchel van fer, amb força diferència, el millor partit de la temporada, fent circular la pilota amb velocitat i sent dominadors fins a enfonsar el rival al seu propi camp, sobretot en la segona part. Les errades individuals formen part del joc i solen ser decisives en el desenllaç dels partits, però si van acompanyades de desgràcies com una lesió de Tsygankov, desaprofitar un penal amb 1-2 i gairebé mitja hora per disputar-se, o fer-se dos autogols, les possibilitats d’esgarrapar algun punt es converteixen en una quimera. Els gironins van claudicar contra un Feyenoord que va aconseguir trobar petroli en un Montilivi que va acabar frustrat.

En la primera part va passar de tot. El millor que li podia succeir al Girona, avançar-se en el marcador, però també el pitjor, rebre dues dianes del Feyenoord en dues concessions defensives evitables, o veure com Viktor Tsygankov, el teu millor jugador, abandonava lesionat el terreny de joc. Els de Míchel van començar imposant el ritme i controlant el rival, a qui tenia ben allunyat de la seva àrea. Ben aviat Tsygankov va disposar d’una gran ocasió després de pispar la cartera a un rival. L’ucraïnès va driblar i va engaltar un xut que va fer lluir Wellenreuther (6’). Els blanc-i-vermells insistien i una combinació entre Bryan Gil i Arnau va acabar amb una centrada del català que va ser refusada per Beelen quan Tsygankov i Miovski tenien la canya a punt dins l’àrea petita (9’). La pilota aturada també permetia als gironins generar perill, i Van de Beek va avisar amb una rematada al primer pal massa creuada (12’), en el preludi del primer gol en la història del club en la Champions. De nou, després d’un servei de cantonada, David López va afusellar Wellenreuther aprofitant un rebuig d’una primera rematada de Miovski (20’).

El gol feia justícia a uns primers minuts del Girona per emmarcar, però a partir d’aquí l’equip va encadenar una sèrie de desgràcies que passen factura a qualsevol. Només tres minuts després de fer l’1-0, una falta lateral mal defensada va acabar amb una diana de Yangel Herrera a la porteria pròpia, una acció que va deixar glaçada l’afició local, que va veure com Tsygankov, després de fer una pressió es tirava a terra per demanar el canvi per culpa d’una lesió muscular. Veure marxar l’ucraïnès després d’encaixar l’empat va deixar freds els jugadors, que van rebre una altra plantofada poc després. David López va tornar a sortir a la foto, aquesta vegada en l’aspecte negatiu, quan una errada en la sortida de pilota del barceloní va acabar amb una recuperació de Paixão, que va veure bé a l’espai Milambo i aquest va superar Gazzaniga per culminar la remuntada en només 10 minuts (33’). Per rematar-ho tot, una passada compromesa de Gazzaniga va provocar una errada d’Iván Martín, que no va tenir més remei que fer penal a Timber (35’). El de Murphy va esmenar l’errada aturant la pena màxima executada per Ueda, permetent a l’equip mantenir-se dins del partit.

Millora sense premi

El Girona va sortir del descans intens i amb caràcter. La pilota es movia amb més velocitat i la verticalitat es feia evident amb Bryan Gil i Danjuma, però també amb un Van de Beek molt actiu i insistent en la desmarcada. Precisament en una d’aquestes, el neerlandès va resseguir la ratlla de fons i en l’intent de centrada va provocar que Hancko fes un autogol, una diana que el VAR va anul·lar per fora de joc en la passada prèvia que li havia fet Iván Martín (51’). El Girona flirtejava amb el gol, mentre que el Feyenoord ho apostava tot a recuperar i sortir en velocitat, un risc, perquè oferia terreny als de Míchel, que haurien pogut empatar en el 66 si Miovski no hagués desaprofitat un penal que va provocar ell mateix després d’un refús de Wellenreuther. El macedoni no va enganyar el porter i no va poder estrenar-se com a golejador blanc-i-vermell quan més ho necessitava l’equip, que no es va rendir i va continuar generant ocasions fins que Danjuma va combinar molt bé amb Van de Beek i aquest va culminar una gran actuació amb el 2-2 a boca de gol (73’).

El Girona, però, no havia de guanyar el partit, i només sis minuts després Krejcí va fer el segon autogol en l’intent de rebuig a centrada de Hancko (79’). Massa mal. Massa dur. I és que ni l’orgull de Stuani va ser suficient per esgarrapar un punt, tot i que el de Tala va disposar d’una ocasió amb rematada de cap a la sortida d’un córner (88’).

10 MINUTS FATÍDICS

Entre el 23 i el 33, el Feyenoord va remuntar i Viktor Tsygankov va tenir una lesió muscular

NEGATS

Després de fallar un penal amb 1-2 i empatar, Krejcí va fer el segon autogol (79’)