Una estrena amb recels
Champions League. 1.000 seients dels 9.721 possibles per omplir van quedar buits en el primer partit a Montilivi, on els estrictes controls van fer que l’entrada al camp s’alentís massa
L’estrena del Girona en la Champions League com a local, a l’estadi de Montilivi, no va deixar del tot content a ningú. El resultat no va acompanyar, el temps tampoc i diversos aspectes d’organització i seguretat van provocar frustració i crítiques des de molts sectors de l’afició. El desconeixement, a conseqüència del fet de participar en una nova competició, aixeca molts interrogants sobre diversos aspectes que es generen en una instal·lació com Montilivi, complexa i deficitària.
L’aforament dels partits estipulat per la UEFA és de 9.721 espectadors, els que caben a la graderia d’obra, però l’alliberament d’un paquet a última hora per part de l’ens organitzatiu va fer que quedessin entrades per vendre’s –sempre només per a socis, per garantir que no es barregessin les dues aficions, cosa que va succeir pel descontrol de les altres entrades que no pertocaven al club. El cert és que a cada soci a qui li hagués tocat en el sorteig –i a qui no també, ja que no tots els afortunats en van voler– podia comprar-ne només una –nominal i amb obligatorietat de presentar el DNI a l’accés, ja que les ordres dels agents de seguretat als accessos de l’estadi era revisar que el nom de totes les entrades coincidís amb el DNI del portador d’aquesta, un fet que va alentir l’accés de l’afició a la seva localitat provocant que molts es perdessin un moment esperat i màgic com era escoltar l’himne clàssic de la competició –en aquest control es van detectar 130 entrades procedents de la revenda i el club ja ha comunicat que prendrà les mesures corresponents amb els socis que la van vendre a un tercer.
La Federació de Penyes del Girona ha deixat palesa la seva disconformitat amb com van portar la UEFA i el club l’estrena, els escorcolls en els torns d’accés, el preu de les entrades (oscil·laven entre els 54 i els 104 euros) i la ubicació d’afició visitant també en la tribuna baixa i altres sectors. Tot i la incomprensió de molta gent, la realitat és que hi ha hagut decisions que el club no ha pogut gestionar, com ara els compromisos innegociables de la UEFA, unes entrades que no són nominals repartides entre partners i patrocinadors dels països dels dos clubs –alguns neerlandesos–, que van comprovar les deficiències de Montilivi.
El club es defensa en un comunicat
Davant les veus crítiques de molts aficionats, el Girona va emetre un comunicat per explicar el repartiment d’entrades que es va fer pel partit contra el Feyenoord. El club diu que a més de les 6.000 entrades que li tocaven per als socis, en va vendre fins a 850 més que la UEFA va anar alliberant, part de les 1.300 no nominals que li tocaven –l’ens en va alliberar més a última hora però la venda completa del paquet va ser costosa–. L’entitat explica que a part de les 500 entrades a la zona visitant, el Feyenoord en tenia 200 més que el club va distribuir a la zona de tribuna baixa, seguint la normativa de la UEFA. Pel que fa a la lentitud en els accessos, el Girona diu que el partit era d’alt risc, que es mirava de garantir la seguretat i que ha demanat a LaLiga, sense èxit, ampliar els torns.
Una ampolla impacta en un nen
El moment més tens entre l’afició del Feyenoord i la del Girona es va viure just en l’inici del partit, que va ser quan els neerlandesos van proferir càntics encarant-se cap a l’afició gironina situada a la zona de gol nord inferior. En aquell instant es va veure com diverses ampolles sortien volant des de la zona visitant i una va impactar en un nen, que va mostrar signes de dolor evidents. Amb el reforç de més seguretat fent d’escut i cordó es van calmar les aigües, tret de quan l’equip dels Països Baixos feia algun gol, cosa que provocava que algun exaltat tornés a llançar ampolles de plàstic, sense tap, però plenes de líquid. Fora de Montilivi, la Policia Municipal va detenir un aficionat del Feyenoord per haver tallat les brides de la pancarta de la Champions al pont de les Peixateries Velles.