Girona

Rendiment, i també resultats

El Girona rep a Montilivi la visita de l’Athletic Club (14 h, DAZN), un dels equips més en forma del campionat després de sumar 10 dels últims 12 punts possibles

Canviar el xip i deixar enrere el debut amarg en la Champions com a local és un imperatiu per ser prou intens i tenir possibilitats de superar un rival que només haurà descansat 63 hores

Per a bé o per a mal, el Girona enguany no tindrà temps ni de celebrar o degustar victòries –que en vindran, segur– ni tampoc de pair derrotes, com les que desgraciadament està col·leccionant en aquest inici de curs. Competir cada tres dies té això, que no hi ha temps per entrenar-se ni per llepar-se unes ferides que es curen ràpid a còpia de competició i oportunitats en fila índia per capgirar una dinàmica que encara no preocupa, perquè el curs no ha fet res més que començar, però que s’ha d’acabar perquè l’ànim i la confiança de la plantilla no caiguin en un pou de difícil sortida. L’equip blanc-i-vermell encadena sis partits sense guanyar –quatre de lliga, contra el Barça (1-4), el València (2-0), el Rayo Vallecano (0-0) i el Celta (1-1); i dos més de Champions League, contra el PSG (1-0) i el Feyenoord (2-3)–, però és cert que en els últims tres ha mostrat estones d’un futbol convincent i més vertical que, si l’allarga, el pot apropar molt a la victòria. Els gironins s’enfronten a un Athletic Club embalat (14 h, DAZN) però que arriba cansat i forçat a rotar, ja que el dijous, gairebé a les 11 de la nit, acabava el seu partit d’Europa League a San Mamés contra l’AZ Alkmaar neerlandès (2-0). Només 63 hores de repòs no són suficients per a cap equip, però el calendari està muntat així i, encara que de tant en tant els entrenadors i els jugadors alcin la veu, la maquinària i el negoci del futbol faran l’orni per esprémer al màxim els seus protagonistes.

El Girona afronta el primer partit de lliga sense tres dels seus pilars de l’equip. Blind, Oriol Romeu i Tsygankov estaran de baixa les properes setmanes –i encara sort que hi ha 15 dies sense competició per compromisos internacionals de les seleccions–, fet que deixa Míchel Sánchez coix en la rotació al mig del camp i l’obliga a fer-la més curta a l’eix defensiu i l’extrem dret de l’atac. Aquests contratemps formen part del joc i, contra l’Athletic, els onze protagonistes que surtin al terreny de joc hauran d’aplicar un ritme i una intensitat ferotges per tenir possibilitats contra un dels millors equips en la fase de pressió i dels que recuperen més pilotes en camp rival. La circulació de pilota veloç i eficaç per trencar aquesta pressió serà un punt clau d’un enfrontament previ a una aturada que es pot encarar amb relativa tranquil·litat o amb el neguit de sumar un matx més –en serien set– en la sèrie nefasta iniciada després de, precisament, el primer parèntesi de la competició.

Iñaki i Sancet, amenaces

L’Athletic és un bloc sòlid que sap el que fa guiat per un Ernesto Valverde que fa temps que s’ha guanyat l’estima de la seva afició. Tot i que té diversos fronts per on atacar, com Sancet a la mitja punta o Guruzeta com a referència, Iñaki Williams continua portant la batuta, un dels jugadors més valorats de la plantilla, que jugarà per la dreta aportant desequilibri i arribada. El seu germà petit, Nico, és la gran absència. El basc té una contusió a la zona sacroilíaca i no ha entrat en la convocatòria.

El Girona sap que es trobarà molta dificultat i exigència, però la convicció serà sumar tres punts, ja que a Montilivi no se’n poden escapar gaires més després de perdre’n quatre dels nou possibles –només un triomf, contra l’Osasuna (4-0).

SENSE NICO WILLIAMS

Els bascos podrien fer rotacions forçades i tindran la baixa de Nico per una contusió

A MONTILIVI

El Girona ha deixat escapar quatre dels nou punts possibles i hi vol tornar a vèncer

Portu, més molèsties al turmell

El davanter murcià no figura a la llista de convocats per rebre l’Athletic Club, ja que ahir, abans de l’entrenament previ al matx, va notar, novament, molèsties al turmell. El futbolista blanc-i-vermell ja es va perdre l’enfrontament al camp del València per una forta contusió al turmell que ja va notar després del partit al camp del París Saint Germain. Des d’aleshores, s’ha perdut un parell d’entrenaments amb l’equip degut a la inflamació del turmell, que li dificultava poder treballar amb normalitat. Portu s’afegeix a les baixes de Daley Blind i Viktor Tsygankov.

Balanç favorable als gironins

El Girona ha rebut la visita de l’Athletic Club quatre vegades en la seva història, les quatre campanyes completes que ha militat a primera. Fins al moment, el balanç és positiu per als blanc-i-vermells, que han guanyat en dues ocasions als bascos: en l’estrena a primera el curs 2017/18 (2-0) i en la del retorn a la màxima categoria, ja amb Míchel, el curs 2022/23 (2-1). Els duels contra l’equip bilbaí sempre han estat igualats, intensos i atractius, com el de la campanya passada, que es va saldar amb empat a un gol amb un equip gironí pletòric lluitant pel lideratge amb el Madrid; o la temporada del descens, la 2018/19, en què els d’Eusebio van començar contra l’Athletic la primera derrota de les nou que vindrien en unes deu últimes jornades fatídiques –3 de 30– que enviarien el club de nou cap a segona A.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)