Girona

El protagonista

Paulo Gazzaniga

Sant Gazzaniga

Gazzaniga va ser, amb el permís de Stuani, el gran protagonista de la victòria del Girona contra l’Athletic, un triomf que permet als gironins posar fi a una ratxa de sis partits sense perdre –quatre en la lliga–. I és que, sense les aturades providencials de l’argentí a tres xuts des del punt de penal de futbolistes rivals, el gol del triomf en el 99’ del de Tala no hauria estat possible. El de Murphy va ser un malson per a Berenguer, Iñaki Williams i Ander Herrera, els tres llançadors que va utilitzar el conjunt basc per intentar perforar la porteria gironina i remuntar una diana inicial d’Asprilla que havia estat contestada a l’instant per Sancet amb l’empat a una diana amb què es va arribar al 99’. En el 26’, Arnau va fer penal a Berenguer en una acció que Pulido Santana no va veure així en bona posició, però, influenciat per Del Cerro Grande des del VAR, va assenyalar els onze metres –el curs 2022/23, com a col·legiat, ja va xiular dos penals en contra del Girona al camp del Vila-real, un d’ells aturat precisament per Gazzaniga a xut de Gerard Moreno–. El mateix Berenguer va xutar a l’esquerra del porter i Gazzaniga, amb una estirada molt bona, va refusar el xut. Ja en la segona part, en el 55’ Iñaki Williams va topar amb l’argentí després que Danjuma fes penal al mateix atacant. Aquesta vegada el ghanès va xutar pel mig i l’ex del Fulham, estirant les cames, el va aturar, però el VAR el va fer repetir perquè el futbolista s’havia avançat un pam en la seva posició damunt de la línia de gol. Sense perdre l’expressió de la cara amb què retalla a atacants o prova passades complicades en la sortida de pilota –en va donar una a Miguel semblant a la que va acabar amb penal d’Iván Martín en el matx contra el Feyenoord–, Gazzaniga va aturar una tercera pena màxima, aquesta vegada a Ander Herrera, que va assumir la responsabilitat al davant d’un Williams que, dubitatiu, no va voler tornar a xutar des dels onze metres.

Als tres llançaments d’ahir, cal sumar-hi el que va aturar tres dies abans al Feyenoord a la Champions, un penal en què va refer-se d’un error en una passada amb una aturada, com la de Berenguer, a la seva esquerra, a xut d’Ueda. Aquella aturada també deixava ben viu el seu equip, que ja perdia per 1-2 i se’n podia haver anat als vestidors amb un resultat gairebé definitiu, tot i que al final el Girona no va poder esgarrapar cap punt: “Trobàvem a faltar sumar els tres punts. Jo he estat tranquil tot el partit i destaco el treball de tot l’equip, que ho ha donat tot fins al final. La feina d’en Bala, l’entrenador de porters, és molt bona, i estudiem els llançadors abans dels partits; li dono també mèrits a ell”, comentava l’argentí després de convertir-se en un dels herois de l’enfrontament en la victòria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)