Triomf amb segell propi

Després de sis partits sense aconseguir-ho, el Girona va sumar tres punts vitals contra l’Athletic abans de l’aturada

Un recital del porter argentí sota els pals, aturant tres penals, manté amb vida l’equip

El conjunt gironí va guanyar gràcies a un gol de penal de Stuani

Girona 2 Athletic 1

ATHLETIC:Padilla, De Marcos, Vivian, Paredes, Adama (Yuri, 78’), Sancet (Unai Gómez, 43’), De Galarreta (Jauregizar, 59’), Herrera (Beñat, 79’), Williams, Guruzeta (Djaló, 59’’) i Berenguer. GIRONA:Gazzaniga, Arnau (Francés, 101’), David, Krejci, Miguel, Yangel, Iván (Misehouy, 93’), Donny, Yáser (Juanpe, 101’), Abel (Stuani, 93’) i Danjuma (Bryan, 59’). GOLS:1-0 (39’), Apsrilla. 1.1 (41’), Sancet. 2-1 (99’), Stuani.ÀRBITRE:Del Cerro Grande.T.G.:Als locals Krejci, Gazzaniga, David i Yangel, i al visitant Vivian.T.V.:Paredes (97’ i 98’).PÚBLIC:13.396 espectadors.

Montilivi va ser l’escenari d’un duel marcat per les emocions i les interrupcions. El Girona va dominar a estones, però els penals, els errors i les aturades miracle de Gazzaniga van mantenir el partit en suspens fins al final. En el minut 99, Stuani va donar la victòria als gironins amb un penal que va fer embogir la graderia.

El primer temps a Montilivi començava amb molta energia, amb un Girona que pressionava la sortida dels bascos i dominava la possessió. Els gironins, però, van necessitar agafar el to amb la pilota, ja que l’Athletic començava a guanyar duels en zona interior. Un xoc entre Williams i Miguel va obligar a aturar el partit uns segons. Al quart d’hora de joc, De Galarreta va protagonitzar el primer xut perillós, des de fora l’àrea, que Gazzaniga va atrapar en dos temps.

El Girona intentava trencar línies des de darrere, però l’Athletic aprofitava els nervis de la graderia de Montilivi, que no ho veia clar. Berenguer, atent, va aprofitar una mala connexió entre Gazzaniga i Miguel per xutar sec al pal curt, però la pilota va sortir fregant el pal. Aquest avís va ser només un presagi del que estava per arribar.

En una pèrdua en la sortida de pilota, el Girona va cometre penal. Arnau es va precipitar estirant la cama dins l’àrea i va fer caure Berenguer. El VAR va avisar el col·legiat i, un minut després, es va confirmar la pena màxima. Gazzaniga es va vestir d’heroi i, als onze metres, va aturar el penal. L’afició ho va celebrar, però l’equip de Míchel va entrar en una fase de joc plena d’imprecisions. Herrera va colpejar amb un xut llunyà que l’argentí va rebutjar al lateral, mentre el mig del camp del Girona es trencava cada vegada més.

Guruzeta no va poder aprofitar una centrada precisa de Sancet, i Míchel, des de la banqueta, es mirava el partit incrèdul mentre feia escalfar tres jugadors. Quan semblava que l’Athletic dominava, el Girona va reaccionar. Miguel i Danjuma van combinar bé dins l’àrea, i l’extrem neerlandès va xocar amb la sortida de Padilla. Era el primer xut entre els tres pals dels gironins, en el minut 36. Poc després, arribava el gol local. Una centrada tova de Yáser Asprilla va confondre Padilla i Miguel, sense tocar la pilota, va provocar el dubte del porter basc, que no va poder evitar el gol. Era el primer gol del colombià amb la samarreta blanc-i-vermella.

L’alegria va durar poc a Montilivi. Sancet va aprofitar una escletxa al cor de l’àrea per anotar l’empat, però, en la mateixa acció, va demanar el canvi per molèsties i Unai Gómez va entrar en el seu lloc. El descans va arribar amb dos contracops ràpids, un per cada equip. Danjuma va tenir la seva oportunitat, però Padilla va estar encertat. A l’altra banda, Berenguer va guanyar la cursa a Iván Martín després d’un córner gironí, però el seu xut va sortir fregant el travesser. L’Athletic no va estar precís en els últims metres.

Interrupcions i emocions

La represa va començar amb energia per part del Girona, que buscava el segon gol. Però el xou dels penals tornaria a aparèixer. En una acció polèmica, Danjuma va cometre un clar penal, revisat pel VAR. Prèviament, Unai Gómez havia tocat la pilota amb les mans, però l’acció no es va tenir en compte. Gazzaniga, en estat de gràcia, va tornar a aturar el penal, però l’àrbitre va ordenar repetir-lo perquè l’argentí s’havia avançat. Novament, Gazzaniga va aturar el xut. Montilivi no s’ho podia creure: tres penals aturats en un mateix partit.

Aquesta injecció de confiança va fer créixer el Girona. Un xut potent de Yáser Asprilla que va topar al travesser després d’un rebot defensiu va posar la graderia a mil. En aquest context d’eufòria, els gironins van fer mèrits per anotar. Triangulacions ràpides i arribades constants van posar l’Athletic contra les cordes. Un ensurt a la graderia per un cop de calor d’un aficionat va refredar una mica l’ambient, però l’equip no va abaixar el ritme.

Finalment, i amb l’ovació irònica del públic, Míchel va moure la banqueta, i en temps d’afegit va arribar la jugada clau. Paredes va agafar Krejci dins l’àrea, i el VAR va intervenir de nou. Penal clar, en línia amb les decisions del partit. A més, el central basc va acabar expulsat per la falta i la protesta, tot en molt pocs segons. Stuani, que ja havia tingut una ocasió de cap que Padilla va aturar contra tot pronòstic, no va fallar des dels onze metres. Montilivi va embogir, i el Girona va aconseguir una victòria d’infart. Un triomf que carregarà de moral el conjunt de Míchel abans d’una aturada de quinze dies de la competició. Vital.

L’HEROI DEL PARTIT

Gazzaniga va fer el partit de la seva vida, aturant tres penals i sent clau en el triomf

POCS CANVIS

Fins al minut 93, Míchel només havia fet un canvi; en el temps afegit, en va fer quatre

DE NOU, TRIOMF

Després de sis partits sense sumar tres punts, el Girona anirà a l’aturada tranquil