Girona

Relats Solidaris de l’Esport

L’Stuani més solidari

El capità del Girona no va dubtar ni un segon a ser padrí de la primera edició dels ‘Relats solidaris de l’esport’, que arriba a la demarcació

Més enllà dels actes estipulats per al projecte, el de Tala va fer un pas més ajudant en Mikel, un nen malalt de càncer, i la seva família

Quan em van explicar aquesta iniciativa i els seus valors, em vaig posar a disposició

La 19a edició del projecte Relats solidaris de l’esport, que aquest any s’estrenava a Girona amb Cristhian Stuani com a padrí, juntament amb Ronald Araújo, va culminar amb un sopar a la Finca Mas Batlle del Mimolet Restaurant. L’esdeveniment va servir per continuar recaptant diners, en paral·lel a la venda del llibre a tots els centres d’El Corte Inglés. En aquesta edició del projecte, adreçat a col·laborar amb associacions i fundacions que ajuden diversos públics que pateixen els efectes devastadors de malalties que els deixen indefensos, la Fundació d’Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia, que treballa per millorar la qualitat de vida dels nens malalts –de càncer o altres malalties– i les seves famílies des de fa 35 anys, ha estat l’escollida per ser la beneficiaria del recapte que es faci. Enriqueta Villavecchia té previst construir i recuperar a l’antic hospital de Sant Pau un nou espai de cures pal·liatives pediàtriques, un lloc on els nens i nenes malalts terminals i les seves famílies podran ser cuidats i atesos de la millor manera possible.

Amb aquest projecte, ideat per un grup de periodistes esportius, ja s’han recollit més d’un milió d’euros entre totes les edicions i uns 40 periodistes hi han participat amb els seus relats de diverses temàtiques, relacionats o no amb el món de l’esport.

El Girona i Cristhian Stuani han volgut aportar el seu gra de sorra en el projecte més enllà de participar en els actes programats per a cada edició, com ara la presentació del llibre i el sopar de cloenda amb empresaris de diferents sectors: “Girona m’ho ha donat tot i fer aquestes coses és com tornar tota l’estima que aquest territori m’ha donat al llarg d’aquests anys. Hi ha gent que passa moments molt durs i per aquesta causa, ser part d’aquesta iniciativa i essent-ne el padrí m’omple d’orgull i em fa ser un privilegiat. Gràcies per haver pensat en mi per ser part del nostre projecte”, explicava Stuani. El capità del Girona i el club de Montilivi han mostrat en tot moment la seva voluntat d’ajudar la Fundació i l’uruguaià va conèixer la història d’en Mikel, un nen malalt de càncer, i la seva família. De seguida van convidar el nen a Montilivi perquè jugués amb Stuani al bell mig de la gespa de l’estadi, amb la vestimenta completa de l’equip blanc-i-vermell, a més de passar una bona estona xerrant i explicant-se anècdotes, totes enregistrades en un vídeo per al record que va emocionar el mateix ariet: “Quan em van explicar aquesta iniciativa i me’n van transmetre els valors, des del primer moment em vaig posar a disposició. Ho he disfrutat, ja que és molt humà i ajudar sempre és bo. Per la part que em toca hem fet coses com a club i personalment, ha estat important per a nosaltres i és un orgull que el projecte hagi vingut a Girona per primera vegada. Estic molt content i molt emocionat per tot el que hem viscut i fet”, deia l’Stuani més solidari, un uruguaià que se sent adoptat per Girona, estimat per la gent i que torna tot això amb petites accions que són immenses per als altres.

19a edició
El projecte ‘Relats solidaris de l’esport’ compleix enguany 19 anys en els quals ja ha recollit més d’un milió d’euros per ajudar diverses associacions i fundacions que fan costat a diferents públics que pateixen els efectes devastadors de malalties.
1
milió
d’euros s’han recollit entre totes les edicions.
40
periodistes
han participat en aquest projecte solidari
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)