Girona

El motor de l’equip

Iván Martín s’ha reinventat, passant d’un rol ofensiu a un de defensiu, però mantenint la seva essència de líder al camp

El migcampista ha millorat la seva conducció, accelerant les transicions i el joc ràpid de Míchel

Amb la marxa d’Aleix García, Dovbyk, Savinho i Yan Couto, el Girona s’ha vist obligat a afrontar canvis significatius en la seva plantilla. En aquest nou escenari, la continuïtat d’Iván Martín, entre d’altres futbolistes, s’ha convertit en un autèntic alleujament per a Míchel. Després de la baixa d’Oriol Romeu, que ha tingut un inici de temporada marcat per lesions i una falta de brillantor en els seus minuts, el dorsal 23 del Girona s’ha erigit com el nou líder del centre del camp gironí, demostrant una capacitat d’adaptació admirable.

Un rol amb més matisos

La temporada passada, el migcampista nascut a Bilbao va ser un fonament en un esquema tàctic ben definit, on ocupava un rol més ofensiu al costat d’Aleix. Aquest any, amb l’absència del seu company i les dificultats d’Oriol, ha hagut de modificar la seva posició i adoptar una funció més defensiva. Aquesta nova responsabilitat no ha minvat la seva importància; al contrari, s’ha convertit en un dels grans capitans del Girona, transmetent la idea de Míchel a la resta de l’equip. La seva capacitat per comunicar-se i donar instruccions als companys durant el partit és un dels seus actius més valuosos, especialment en un moment en què l’equip necessita consolidar el seu joc.

Martín ha estat clau no només en la seva faceta defensiva, sinó també en l’atac. Un bon exemple d’això va ser el seu gol al Sánchez Pizjuán, on va culminar una gran combinació entre Bryan i Miguel Gutiérrez. El centre precís de Miguel va permetre a Iván rematar a plaer, un moment que va evidenciar la seva qualitat i capacitat per estar present en els moments decisius. I també de saber donar continuïtat a l’atac habilitant punts de rematada. Una habilitat molt preuada per a Míchel. La temporada passada, 2023/24, Martín va jugar 36 dels 38 partits de la competició, amb 33 titularitats i un total de 2.745 minuts, i es va perdre només dos partits per una lesió i una sanció. La seva capacitat per esquivar lesions ha estat notable, i encara que la càrrega muscular és un factor a controlar, s’ha mantingut a l’altura de les expectatives.

Indiscutible

Fins ara, Martín és un dels jugadors que més minuts disputen: ocupa la sisena posició en minuts jugats en la lliga, amb un total de 655 minuts i 8 titularitats en 9 partits. La seva efectivitat és notable: ha realitzat 455 passades, de les quals 416 han estat encertades, amb una precisió del 91,43%. En passades curtes, la seva precisió és del 89,89%, i ha fet només 7 passades llargues i una de profunditat, cosa que evidencia el seu rol de controlador del joc al mig del camp.

Míchel ha demanat que l’equip vagi més ràpid de costat a costat, fet que ha obligat Martín a utilitzar la conducció amb més tocs. En les primeres jornades, cada vegada va més ràpid en la transició amb pilota, la qual cosa demostra la seva evolució i adaptació al nou sistema. El seu talent per iniciar transicions ràpides i connectar amb els companys és fonamental per mantenir l’equilibri de l’equip. Mentre Yangel Herrera ha assumit un paper més conservador, Martín ha trobat la manera de reinventar-se i contribuir de manera significativa. La seva evolució com a jugador és un reflex del seu compromís amb el Girona i de la seva capacitat per adaptar-se a les necessitats del col·lectiu.

Iván Martín, un jugador que pot semblar discret fora del camp, és en realitat un comunicador natural dins del terreny de joc. La seva influència en el ritme i l’estil de joc del Girona el converteix en un dels jugadors més imprescindibles de l’equip. Amb ell al camp, el Girona no només busca resultats, sinó que també troba un líder que guia i inspira els seus companys, marcant el compàs d’un joc que es transforma sota la seva batuta.

RESPONSABILITAT

El basc brilla amb el seu lideratge i capacitat de reinvenció en moments clau

IMPULSOR AL CAMP

Amb una precisió del 91,43% en la passada, Martín s’ha erigit com el cervell gironí

Iván Martín, un actiu amb valor ascendent i amb contracte fins al 2027

Iván Martín, peça clau en el Girona, va arribar al club cedit pel Vila-real per un període de dues temporades. Abans d’aterrar a Montilivi havia passat per l’Alavés i altres equips, com el Mirandés, on va destacar a segona divisió. Tot i això, ningú podria haver anticipat el nivell que assoliria amb la samarreta blanc-i-vermella, especialment sota les ordres de Míchel.

El 2019, amb només 19 anys i formant part del filial groguet, el seu valor de mercat era de 200.000 euros, segons Transfermarkt. Ara, cinc anys després, tres dels quals en el Girona des del gener del 2022, el migcampista basc ha incrementat el seu valor fins als 15 milions d’euros, i s’ha convertit en el cinquè jugador més valorat de la plantilla. Aquest salt el col·loca com un dels migcampistes més valorats de primera divisió, sobretot després de la brillant temporada passada, en què l’equip gironí va captivar tothom amb el seu futbol.

Un cop va concloure la seva segona cessió i amb l’ascens a primera divisió, el Girona va decidir apostar fort per Iván Martín, assegurant-se la propietat total del jugador amb un contracte fins al 2027. L’èxit del basc no ha passat desapercebut per altres clubs, i és sabut que l’Athletic Club hi ha mostrat interès durant els darrers mesos. Això no obstant, el Girona ja treballa per ampliar el seu contracte, mantenint així un dels pilars del seu projecte esportiu. Amb aquesta ampliació, el club vol blindar un jugador que no només ha demostrat que és un actiu imprescindible en la idea de joc del club.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)