Girona

Rotació per mantenir l’èxit

Míchel busca la fórmula per evitar sobrecàrregues i lesions amb la copa a l’horitzó

En la Champions, hi ha jugadors suplents en la lliga que disposen de més minuts de qualitat

L’inici de temporada del Girona FC ha estat marcat per emocions i desafiaments, reflectint un equip amb recursos i potencial. Després de nou partits en la lliga, el conjunt de Míchel s’acosta a un calendari encara més exigent amb l’entrada imminent de la copa. En aquest context, és fonamental analitzar els minuts que han rebut els jugadors, ja que les dades no només revelen qui ha estat més utilitzat, sinó també aquells que necessiten més oportunitats per demostrar el seu valor.

Paulo Gazzaniga ha emergit com un pilar essencial, acumulant 810 minuts i 9 titularitats, una contribució vital per assegurar la solidesa defensiva de l’equip. Al seu darrere, Miguel Gutiérrez i Blind han aportat 720 i 684 minuts respectivament, amb 8 titularitats cadascun, mostrant la seva capacitat per liderar la línia defensiva. No obstant això, la dependència d’aquests jugadors clau en moments crítics posa de manifest la necessitat d’una rotació més activa per evitar sobrecàrregues i lesions.

Abel Ruiz s’ha destacat com l’únic jugador, a excepció de Gazzaniga, a ser titular en els 9 partits disputats fins ara, la qual cosa demostra la seva consistència i fiabilitat en un equip que busca estabilitat. D’altra banda, cal fer un esment especial de la situació de jugadors com Miovski, que, malgrat ser una aposta del club per a la davantera, ha acumulat només 173 minuts i 2 titularitats. La seva irregularitat i la falta del rendiment esperat han posat de manifest la necessitat de més temps de joc per adaptar-se al sistema.

Oportunitats a Europa

Les lesions i la progressiva adaptació d’alguns fitxatges han limitat els canvis que Míchel pot implementar. En la Champions, Miguel, Krejci, Arnau Martínez i David López han acumulat 180 minuts jugats, amb Arnau exercint com a capità. Van de Beek, amb 140 minuts i dues titularitats, també ha obtingut confiança a Europa, un fet important. Míchel ha utilitzat un total de 17 jugadors en els dos partits, contra el PSG i el Feyenoord, reflectint una estratègia de rotació que, però, ha de ser més efectiva per garantir el rendiment a llarg termini de la plantilla. El rànquing de minuts jugats en competició europea es completa amb noms com Iván Martín (156), Bryan Gil (141) i el mateix Donny van de Beek (140), que han estat fonamentals per mantenir l’ímpetu del Girona en aquest nou escenari. La importància de gestionar bé els minuts és cada vegada més evident, especialment amb l’horitzó de la copa del Rei al davant.

Entre els únics jugadors que encara no han tingut minuts es troben Pau López i Juan Carlos, els porters suplents, així com Raúl Martínez, del filial, que va ser convocat abans del partit contra el Barça però no va tenir l’oportunitat de jugar. Això subratlla la profunditat de la plantilla i la necessitat de donar oportunitats als joves talents, que poden aportar frescor.

La gestió de minuts i la rotació són fonamentals per al Girona aquesta temporada. Míchel ha de trobar un equilibri entre el rendiment individual i la preservació de les seves estrelles, garantint que tots els jugadors, incloent-hi els menys utilitzats, puguin contribuir. Amb un calendari intens, la manera com gestioni les seves peces pot marcar la diferència en les competicions futures i assegurar el màxim rendiment de l’equip. Ara, després de l’aturada, torna a la rutina.

GAZZANIGA I ABEL

Els dos jugadors són els únics que han jugat els nou partits de lliga com a titulars

NOVETATS A EUROPA

Van de Beek, Krejci i Arnau han tingut més rellevància en la Champions que en la lliga

RÀNQUING DE MINUTS JUGATS EN LA LLIGA

1. Gazzaniga 810 minuts
9 titularitats
2. Miguel 720 minuts
8 titularitats
3. Blind 684 minuts
8 titularitats
4. David López 666 minuts
7 titularitats
5. Abel Ruiz 663 minuts
9 titularitats
6. Iván Martín 655 minuts
8 titularitats
7. Yangel 549 minuts
7 titularitats
8. Bryan Gil 522 minuts
6 titularitats
9. Francés 445 minuts
5 titularitats
10. Tsygankov 443 minuts
6 titularitats
11. Arnau 365 minuts
4 titularitats
12. Asprilla 338 minuts
3 titularitats
13. Danjuma 333 minuts
4 titularitats
14. Oriol Romeu 317 minuts
5 titularitats
15. Solís 287 minuts
2 titularitats
16. Krejci 279 minuts
3 titularitats
17. Van de Beek 207 minuts
1 titularitat
18. Miovski 173 minuts
2 titularitats
19. Portu 161 minuts
1 titularitat
20. Stuani 92 minuts
0 titularitats
21. Juanpe 91 minuts
1 titularitat
22. Misehouy 64 minuts
0 titularitats
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)