Girona

Míchel: “La classificació ens diu que hem de guanyar sí o sí”

El tècnic del Girona Míchel Sánchez ha analitzat el partit de demà contra l’Slovan Bratislava a la Champions

El Girona rep demà la visita de l’Slovan Bratislava (21h) a Montilivi en la tercera jornada de la Champions, en què els gironins estan pràcticament obligats a guanyar per acostar-se a les posicions de classificació per la propera fase. Les baixes tornaran a ser un maldecap per Míchel, ja que no recupera cap futbolista respecte el partit de dissabte contra la Real Sociedad.

Les baixes

“No recuperem cap jugador i hem perdut per molèsties Abel. Tampoc pot jugar Gabriel Misehouy, que té fitxa del filial, ni altres joves com Minsu. Del filial vindran Marc, Arango, Selvi i dos porters, que hem de mirar encara qui seran. Són moltes baixes, però tenim jugadors per fer una alineació.”

Partit decisiu

“És una victòria urgent. Els dos equips hem perdut els dos partits i per buscar la classificació és important la victòria. Juguem a casa amb la nostra gent i necessitem aquest triomf. Més enllà del moment de l’equip, la classificació ens diu que hem de guanyar sí o sí, així que és un partit molt important per nosaltres.”

L’exigència

“La nostra exigència és oferir la nostra millor versió i lluitar per guanyar. Som l’equip més humil de la competició, jo ho tinc clar, però no sé què pensa la gent. Ells han jugat dos partits difícils, contra el City i el Celtic, que són dos equipassos a Europa. He vist aquests partits, però també he vist l’Slovan dominador de la seva lliga. Tinc clar que haurem de fer un partidàs per guanyar. Dins del vestidor tothom sap que hem de donar la nostra millor versió sempre, per la nostra gent i per nosaltres per poder guanyar. He vist coses molt bones de l’Slovan”.

Jugar Champions

“Jugar Champions amb el Girona no pot ser un partit més. No vull passar de puntetes per aquesta competició i que no se li dona el valor que té. Té molt mèrit que el Girona estigui jugant Champions després de molts anys amb un projecte increïble. Té molt mèrit i s’ha de reconèixer. Ens ha costat molt arribar fins aquí i són partits històrics que s’han de gaudir. Per mi és un dia molt especial, com van ser els anteriors. És la competició dels millors i per sort està el Girona entre ells. Jo ho valoro com cal.”

El rival

“És un equip que té possessió en la seva lliga. A l Champions ha estat més al darrere, però és un equip dominador i té jugadors diferencials a l’extrem i a la mitjapunta. Són jugadors de nivell. Haurem de pressionar molt bé i tenir solidaritat sense pilota per ser capaços que ells estiguin pressionats en tot moment. Hem de ser capaços de tenir un ritme de joc molt alt. Si no serà difícil, perquè és un equip molt físic i segur que ens posarà en problemes. Per això necessitem la nostra millor versió.”

El calendari

“M’estic adaptant a això i a les lesions. Dos dies per recuperar i avui no hem pogut entrenar. Demà ho farem, si més no perquè el jugador tingui una idea més tàctica. Hem d’aprofitar cada minut d’entrenament per millorar en aquest sentit. És l’adaptació que hem de tenir jo com a entrenador i els jugadors. Fem molt vídeo, que és més avorrit, però ho hem de fer veure als jugadors amb imatges i donar idees concises en la poca estona que tenim al camp.”

L’entrada

“La venda d’entrades ara mateix està bé i penso que arribarem al ple. Vull pensar que serà així. Necessitem més que mai a la nostra gent i segur que estaran amb nosaltres, n’estic convençut.”

Els laterals

“No tinc moltes més opcions que repetir, però veurem. Som un equip que busquem porteria rival des del porter. Cada passada ha de tenir un sentit de gol, de verticalitat i de dominar. En aquest sentit des dels defenses han de tenir una gran mentalitat. Arnau, Francés, Blind, Miguel són jugadors amb aquestes característiques i no es limiten només a defensar. Arnau és un jugador importantíssim. Ha jugat en diferents posicions i per mi és un dels joves més intel·ligents que hi ha en el futbol.”

Sis derrotes

“Jo valoro partit a partit, no més. Hi ha partits que no hem merescut perdre. L’altre dia és veritat que la Real va tenir opcions, però nosaltres també. Veig l’equip competint. Tenim marge de millora. Potser ara estem lluitant per la salvació, però penso que podem acabar a dalt. Ho puc dir, però ho hem de fer. Miro el talent dels meus jugadors i no tinc dubtes que aquest equip competirà bé i aconseguirà bons resultats”

El físic

“Penso que tothom està bé. El jugador està preparat. Ara mateix hem de controlar les càrregues d’entrenament i el tema anímic. Que cada partit el jugador recuperi bé d’una victòria una derrota. És important, però tothom està preparat. Tenen personalitat i caràcter. No he vist males cares al vestidor. Només tenim 12 jugadors de camp per demà, més la gent del juvenil i filial que ens acompanyarà i farem els canvis pensant en el partit si els necessitem. Segur que després recuperarem bé per dissabte i a poc a poc hem de recuperar jugadors.”

L’atac

“Hem de mirar que la idea sigui reflectida al camp. Jugar o no amb dos puntes no vol dir que tinguis més profunditat. El que cal és recuperar la nostra idea de profunditat sense carrils, que l’altre dia ens va costar una mica. Som un equip que arriba bé a l’últim terç, però allà hem de generar més sensació de perill i acostar-nos al gol. És en aquest aspecte en el que penso que ens falta completar l’última acció. Aquest és el nostre problema.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)