Girona

De la manera que sigui

El Girona rep la visita de l’Slovan de Bratislava (21 h, Movistar Liga de Campeones) obligat a sumar els tres punts si vol seguir gaudint de la competició i, a més, tenir mínimes possibilitats de lluitar pel ‘play-off’ de vuitens

Montilivi s’ha de fer valer contra una de les ventafocs, en el que serà el quart partit seguit com a locals dels de Míchel

Tot i que malgrat les baixes que presentarà de cara al partit l’estil i la filosofia que aplica Míchel al seu equip no variaran –no ho fa independentment del rival que tingui al davant–, avui a Montilivi, el Girona necessita sumar els tres punts imperativament si vol mantenir-se viu, o amb esperances de fer alguna cosa més que participar en una competició com la Champions League. Ja es pressuposa que l’equip competeix al màxim en cada partit i, de moment, ho ha fet contra el PSG (1-0) i el Feyenoord (2-3) tot i no sumar cap punt. Aquesta nit, contra l’Slovan de Bratislava, una de les ventafocs del torneig, els gironins han de sumar els tres punts sigui quina sigui la manera o la via per aconseguir-ho. De Montilivi no es poden escapar els tres punts, tenint en compte que només faltarà que visitin l’estadi blanc-i-vermell el Liverpool, el 10 de desembre, i l’Arsenal, el 29 de gener. Una altra lliga. Sumant els tres punts, els gironins afrontarien amb millors perspectives dos desplaçaments seguits en la Champions al camp del PSV Eindhoven i de l’Sturm Graz, tot per mirar de lluitar per una de les places de play-off per accedir als vuitens de final i allargar un viatge per la lliga de campions que ningú sap si es tornarà a repetir.

El Girona arriba ferit a l’enfrontament després de perdre per la mínima contra la Real Sociedad i fer un partit bo en línies generals però insuficient per esgarrapar un punt. Els de Míchel no recuperen cap dels lesionats; al contrari, afegeixen a la llista Abel Ruiz, amb problemes a l’abductor, i Juan Carlos i Misehouy, els no inscrits per culpa de la rígida normativa de la UEFA. I és que fins a vuit futbolistes –Oriol Romeu, Tsygankov, Solís, Portu, Pau López, Bryan Gil, Asprilla i ara Abel Ruiz– continuen recuperant-se de les lesions, fet que deixa el Girona amb només 12 futbolistes de camp del primer equip. Tots aquests contratemps obliguen Míchel a forçar la màquina d’alguns jugadors que continuen acumulant minuts a les cames sense descans amb el risc de lesió que hi pot haver –David López, Miguel, Yangel Herrera, Iván Martín o Danjuma en serien un bon exemple.

Tot i això, l’equip gironí afronta el partit amb garanties i la motivació d’estrenar la casella de victòries en la competició més exigent i de renom del planeta, una fita prou suculenta, a més dels 2,1 milions d’euros que cauen al club en cas de triomf, el sou d’un dels futbolistes top ten més ben pagats de la plantilla.

Un gegant al seu país

L’Slovan de Bratislava és el club més llorejat d’Eslovàquia, amb 14 títols de lliga, i si bé arriba al duel també sense cap punt després de dues jornades –va perdre en la jornada inaugural contra el Celtic ( 5-1) i en la segona contra el City (0-4)–, els de Vladimír Weiss han derrotat en la seva lliga l’Spartak Trnava, en el que és el derbi per excel·lència, fet que els permet continuar a un sol punt del líder, el MSK Zilina, en una lluita cos a cos pel campionat –el tercer classificat és a deu i onze punts dels dos equips.

A més de ser dominadors al seu país, els eslovacs disposen d’una recopa d’Europa a les seves vitrines, la que van guanyar al Barça el 1969, un fet sense precedents d’equips de l’antiga Txecoslovàquia. En la plantilla actual, els jugadors més perillosos són l’ex Espanyol Weiss, Barseghyan, Tolic i Strelec, que aglutinen el perill en un atac que hauran de controlar els gironins.

MOLTS REPETIRAN

Míchel només té 12 jugadors de camp del primer equip i està obligat a forçar la màquina

LA SÈRIE COM A LOCAL

El Girona haurà jugat contra el Feyenoord, l’Athletic, la Real i l’Slovan a Montilivi

La ciutat es torna a preparar per al partit

El partit entre el Girona i l’Slovan de Bratislava va ser declarat d’alt risc i, per això, l’Ajuntament de Girona, els cossos policials i el mateix club repetiran gairebé igual el pla de seguretat que van desenvolupar en l’estrena contra el Feyenoord. S’esperen poc més de mig miler d’aficionats eslovacs a la ciutat, que es prepara per rebre’ls amb mesures de reforç en la seguretat i també en la neteja, amb més papereres i lavabos mòbils per a les zones on se situaran. Una de les novetats a la zona visitant, que ja es va estrenar contra la Real Sociedad, és la col·locació d’una malla protectora per evitar que els rivals puguin llançar objectes als aficionats gironins com va passar contra el Feyenoord.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)