Girona

La primera és especial

El Girona va aconseguir contra l’Slovan els primers tres punts en la Champions, que el situen en ‘play-off’ d’accés a vuitens

Juanpe, amb dos ascensos a primera amb el club, va debutar en la competició continental com a titular fent un gol de falta directa i ajudant a fer possible la primera porteria a zero

Després de dos primers partits en què els jugadors i l’afició gironina van acabar frustrats per culpa d’un cúmul de desgràcies que van impedir a l’equip sumar algun punt, el Girona va acabar amb un somriure el partit contra l’Slovan de Bratislava a Montilivi, que va ser l’escenari del primer triomf de la història del club en la Champions League. La victòria que permet a l’equip de Míchel Sánchez situar-se en zona de play-off d’accés a vuitens i afrontar el doble duel a domicili en la competició –contra el PSV i l’Sturm Graz– amb més optimisme i esperança. A més, el club blanc-i-vermell va ingressar 2,1 milions d’euros per la victòria, una xifra que aviat és dita però que suposa el sou íntegre d’un dels deu jugadors de la plantilla més ben pagats. Per valorar.

El mateix Míchel i els jugadors havien catalogat el partit com a molt important per a les aspiracions en la competició, sobretot després de dues decepcions inicials amb gols en pròpia porteria de Gazzaniga, en l’1-0 al Parc dels Prínceps de París, i els de Yangel Herrera i Krejci contra el Feyenoord, en l’estrena a Montilivi. La frustració es va transformar en alegria contra els eslovacs, sobretot perquè un dels protagonistes va ser una llegenda viva del club com Juanpe Ramírez. El canari va debutar en la màxima competició continental com a titular i va ser l’autor del 2-0 que seria definitiu gràcies a l’execució d’una falta directa des de la frontal de l’àrea. El debut somiat per a un futbolista que és el segon que més vegades s’ha enfundat la blanc-i-vermella en la història del club en el futbol professional (249) darrere de Stuani (258). A més, en tasques defensives, el central va contribuir a assegurar la primera porteria a zero en la lliga de campions, i fer que la diferència de gols a favor i en contra estigui igualada per als gironins, un aspecte que serà important al final de la fase de grups.

Defenses golejadors

El Girona ha encaixat quatre dianes en la Champions League, les mateixes quatre que ha pogut fer. El primer golejador de la història de l’entitat en el torneig va ser el central David López, en el que era l’1-0 momentani contra el Feyenoord. En aquell partit Van de Beek també va fer un 2-2 que duraria ben poc, i contra l’Slovan de Bratislava dos defenses més com el lateral esquerre Miguel Gutiérrez i el també central Juanpe Ramíre van veure porteria, un fet curiós que eleva a tres els gols fets per defenses blanc-i-vermells en la competició. De fet, cap davanter ha pogut perforar la porteria rival després que Stuani i Miovski, de penal i a través d’un parell de cops de cap, n’estiguessin molt a prop. En l’apartat assistent, Danjuma ja ha repartit dues dianes als companys, demostrant que el seu rendiment és ascendent, tot i estar lluny del desitjat.

PREMI EXTRA

A més dels tres punts, el Girona ingressa 2,1 milions per la victòria en la Champions

EN LA CHAMPIONS

A part de Van de Beek, els defenses David López, Miguel i Juanpe han vist porteria

Pendents d’Iván Martín i Van de Beek

Míchel va mostrar per primera vegada una preocupació evident sobre l’estat de la plantilla i el gran nombre de lesionats que arrossega. Si bé el de Vallecas havia apostat per anar partit a partit assegurant que els seus futbolistes estan preparats sempre, en el postpartit contra l’Slovan, el tècnic del Girona tocava fusta pendent del resultats de les proves mèdiques que han de passar Iván Martín, substituït en el 24, i Van de Beek, en el 83, tots dos per problemes físics a la part posterior de la cuixa. La participació com a mínim del primer a Las Palmas és impossible. Míchel podria recuperar Blind i Abel Ruiz.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)