Girona

A la lliga també toca alegria

Cinc dies després de guanyar contra l’Slovan a la Champions el Girona visita el camp de Las Palmas (18.30 h), on intentarà redreçar el rumb a la lliga amb la segona victòria a domicili de la temporada

Les onze baixes per lesió continuen minvant els gironins, que a més hauran de mirar de gestionar els esforços

La nova realitat del Girona té una infinitat de condicionants nous. Per exemple, la situació a la lliga no ha canviat absolutament gens des de la derrota de dissabte passat contra la Real Sociedad (0-1), però anímicament els blanc-i-vermells són un equip més reforçat. La victòria contra l’Slovan de Bratislava dimarts a la Champions ha omplert de confiança un equip que, això sí, continua d’allò més minvat d’efectius per les nou baixes per lesió del primer equip, a més de les dels joves Artero i Jastin. L’alleujament que va suposar estrenar el caseller de victòries europees, però, ha de donar ales als gironins per intentar sumar tres punts en el partit d’aquesta tarda al camp de Las Palmas (18.30 h, Movistar LaLiga) que els donarien un impuls en la lliga, en què, sent dotzens amb 12 punts estan més a prop del descens (8 punts) que d’Europa (17 punts).

Es tracta d’un exercici de mentalitat. Guanyar sabent que podries fer un onze inicial amb els jugadors que veuran el partit des de casa és un objectiu difícil, però si es va poder competir contra la Real Sociedad i es va poder guanyar a la Champions, avui també es poden sumar aquests tres punts. Seria una victòria molt important, perquè permetria als de Míchel començar de la millor manera possible un tram de calendari que, sobre el paper, és més assequible que el de l’inici de curs amb els partits contra Las Palmas, el Leganés i el Getafe abans de l’aturada. I també seria important tornar a guanyar a domicili, on els blanc-i-vermells no guanyen des de la quarta jornada al camp del Sevilla (0-2).

La patata calenta la tindrà Míchel per alinear el millor onze possible i a la vegada intentar gestionar les càrregues. Per això, qui té molts números de començar avui el partit des de la banqueta és Yangel Herrera, que ho ha jugat tot fins i tot amb Veneçuela. Si és el cas, Míchel haurà d’inventar un centre del camp on es podria veure fins i tot David López, ja que, per molt que el de Vallecas no vagi sobrat de noms per escollir, d’opcions per construir el trencaclosques n’hi ha un fotimer. A banda del recuperat Blind, l’altre jugador del primer equip que podria començar el partit des de la banqueta –hi ha 12 jugadors de camp disponibles– hauria de sortir, en principi, entre Miovski, Stuani i el tocat Van de Beek. D’altra banda, qui té moltes possibilitats d’estrenar-se a l’onze és Misehouy, perquè els joves tornaran a tenir un pes important, sobretot a la zona de tres quarts, on més baixes té l’equip.

Estan avisats

Malgrat tots aquests contratemps, el Girona hauria de poder competir amb garanties contra Las Palmas, un equip que no ha fet un bon inici de curs i que arriba al duel en la penúltima posició. Els canaris, a més, encara no saben el que és guanyar a l’estadi de Gran Canària, on han sumat dos empats i tres derrotes. Això sí, Las Palmas arriba amb la mentalitat renovada després de l’estrena a la banqueta de Diego Martínez, amb qui van guanyar contra el València en l’última jornada el primer partit del curs (2-3). Un avís més que seriós per als gironins, que hauran de mantenir la solidesa defensiva per controlar un equip que, amb Moleiro en estat de gràcia i jugadors com Sandro i Fábio Silva, si una cosa té és facilitat per marcar gols.

OPORTUNITAT

Misehouy és el gran candidat a ser titular el dia que Yangel podria descansar

ATENTS

Las Palmas no coneix la victòria a casa, però ha guanyat contra el València (2-3)

Ple de victòries a primera

Històricament el camp de Las Palmas no ha estat dels més durs per al Girona, que hi té un balanç favorable, amb quatre derrotes, tres empats i cinc victòries. A més, a primera divisió els gironins sempre han acabat amb un somriure contra el conjunt canari, ja que hi han guanyat els quatre partits que hi han jugat. A l’estadi de Gran Canària, els dos partits s’han resolt amb un 0-1 el curs 2017/18, en l’últim partit de Pablo Machín a la banqueta, i un 0-2 la temporada passada, amb gols de David López i Dovbyk.

Iván Martín, baixa; Blind, alta

Després del partit de dimarts contra l’Slovan de Bratislava la preocupació del Girona era conèixer l’estat físic d’Iván Martín i Donny van de Beek, que van haver de ser substituïts amb problemes musculars. En el cas del migcampista basc ahir es va confirmar la lesió a l’adductor de la cama esquerra, que, segons el comunicat mèdic del club, el tindrà entre dues i tres setmanes fora de la competició. En canvi, el neerlandès es va poder entrenar ahir amb normalitat i avui formarà part de la convocatòria i té possibilitats, fins i tot, de ser titular. L’altra bona notícia en clau d’infermeria és Daley Blind, i és que el neerlandès ha rebut l’alta mèdica i avui estarà a disposició de Míchel, tot i que segurament per jugar només uns minuts. Abel Ruiz, en canvi, continua sent baixa per molèsties i Bryan Gil, Portu, Iván Martín, Asprilla, Pau López, Tsygankov, Solís i Oriol Romeu continuen lesionats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)