Internacional

Les campiones alquimistes

Hoquei sobre patins. Espanya, amb set catalanes, doblega Portugal en la final del mundial amb un gol d'or de la igualadina María Díez i recupera una corona que no assaboria des del 2008

La selecció espanyola va celebrar la matinada passada a Iquique (Xile) la recuperació del títol mundial d'hoquei sobre patins femení gràcies a un gol de la igualadina María, Peke, Díez en la pròrroga de la final contra Portugal. Integrat per set catalanes i tres asturianes que acaben el campionat invictes, el conjunt d'Alejandro Domínguez ja havia utilitzat el mateix mètode de gol d'or en les semifinals contra l'Argentina i suma el seu cinquè títol mundial. L'amarg novè lloc de la convocatòria anterior queda definitivament enterrat, i el projecte, amb un tècnic valent com Domínguez al capdavant, surt reforçat exponencialment després d'encadenar els títols europeu i mundial. Espanya es va avançar en el primer temps amb un gol d'Anna Casarramona quan faltaven cinc minuts per al descans. En el segon, va encarrilar definitivament el partit amb una diana de Laura Puigdueta en un tir exterior. Però Portugal, que encara que sembli increïble mai ha guanyat el títol mundial i va perdre la seva quarta final, va treure l'orgull i va forçar la pròrroga gràcies als gols de Marta Vieira i Marlene Sousa. Va ser un cop dur, però les noies de Domínguez el van saber digerir i es van recompondre. En el temps afegit, la jugadora catalana del Gijón María Díez, hàbil, va tancar la final i va desfermar l'eufòria. L'heroïna en la semifinal contra l'Argentina, seguint el mateix mètode, havia estat la jugadora asturiana del Voltregà Natasha Lee.
Bernadas, millor portera
A més del títol col·lectiu,
la igualadina Teresa Bernadas (Alcorcón), que ha fet un mundial fabulós, va ser proclamada merescudament millor portera. D'altra banda, el partit per al tercer i per al quart lloc es va resoldre a favor de les argentines contra França (4-0). Xile, l'amfitriona, va quedar cinquena després de batre Colòmbia (3-0).

ESPANYA 3 PORTUGAL 2

ESPANYA: Teresa Bernadas, Anna Casarramona, María Díez, Berta Busquets, Laura Puigdueta –equip inicial– Natasha Lee, Sara González i Marta González. PORTUGAL: Maria Celeste Vieira, Marlene Sousa, Renata Balonas, Sofia Silva, Rute Lopes –equip inicial–; Ana Ferreira, Marta Vieira i Claudia Vicente. GOLS: 1-0 (15') Anna Casarramona. 2-0 (23') Laura Puigdueta. 2-1 (27') Marta Vieira. 2-2 (32') Marlene Sousa. 3-2 (45') María Díez. ÀRBITRE: José Risso (Argentina) i Ulderico Barbarasi (Itàlia).
Els campions mundials
2016
Espanya
2014
Argentina
2012
França
2010
Argentina
2008
Espanya
2006
Xile
2004
Argentina
2002
Argentina
2000
Espanya
1998
Argentina
1996
Espanya
1994
Espanya 1992
Canadà

PROTAGONISTES

Ha estat un mundial igualat i hem estat fidels al nostre estil. Les noies han treballat molt i els ho agraeixo
Alejandro Domínguez
Sabíem que era un partit difícil, però hem cregut en el triomf des del principi. Fa dos anys que treballem molt
María Díez
Hem patit molt perquè la final ha estat molt igualada. El nivell del mundial ha estat molt alt i el del públic, també
Anna Casarramona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)