Internacional

Derrota amb un gol d’or

Hoquei sobre patins. La selecció espanyola, que va fallar un penal poc abans del final, va perdre en la pròrroga de la final de l’europeu sub-17 contra Portugal i va acabar segona

PORTUGAL 1 ESPANYA 0

PORTUGAL:Edo, Pato, Gonçalves, Pereira i Abreu –equip inicial–; Barata, Lucas, Martins, Fortunato i Freitas.ESPANYA:Gerard Pérez, Sergi Duch, Martí Gabarró, Roc Pujadas i Sergi Garcia –equip inicial–; Àlex Ordóñez, Pere Urpí, Kyllian Gil, Humbert Serra i Jordi Pons.GOLS:1-0 (44’) Gonçalves.ÀRBITRES:Claudio Ferraro i Carlo Corponi (Itàlia).FALTES:5 de Portugal i 6 d’Espanya.

La selecció espanyola sub-17 va ser derrotada amb un gol d’or en la pròrroga en la final de l’europeu de la categoria, i Portugal es va emportar el títol. La temporada passada va ser Espanya la que va guanyar l’europeu sub-17 en la pròrroga contra els portuguesos i en aquesta ocasió va ser a la inversa. El partit va ser molt anivellat i amb ocasions. La millor del conjunt que dirigeix Ivan Sanz va ser un penal a un minut i mig del final dels 40 minuts del temps reglamentari però el segon porter de Portugal –el van canviar en aquell moment– va aturar el llançament de Sergi Garcia.

La selecció espanyola, amb deu jugadors catalans, i la selecció portuguesa es van mostrar respecte en els primers minuts però a poc a poc van començar a disposar d’ocasions. Les defenses i les actuacions dels porters però van ser superiors a les davanteres i no es va marcar cap gol. Martí Gabarró i Roc Pujades van ser els jugadors del conjunt estatal més incisius en atac i Sergi Garcia va disposar d’un parell de bones ocasions a banda del penal que no va poder transformar. Amb el 0-0 inicial es va arribar al final del partit. En la pròrroga Portugal va fer entrar la bola a la porteria d’Espanya amb el patí i no es va donar gol però poc després els portuguesos en van marcar un de legal i van guanyar el títol.

La medalla de bronze se la va adjudicar Itàlia, que va superar França (5-3). Andorra va ser setena en derrotar per 6-1 Anglaterra. En aquest campionat d’Europa sub-17 es va provar un nou sistema de possessió de la bola. Van ser 45 segons cronometrats per uns petits marcadors darrere de les porteries que indicaven el temps que quedava.