Internacional

Nanjing, terra catalana

Roller Games 2017. La delegació de la Federació Espanyola de Patinatge té esportistes catalans en set dels deu esports que es disputaran en el mundial a partir de demà

Bona part de la delegació de la Federació Espanyola de Patinatge que a partir de demà disputarà els Roller Games a Nanjing és catalana. Els esportistes catalans estan representats en set dels deu esports que des del 27 d’agost i fins al 10 de setembre es faran a la localitat xinesa dins del mundial dels patins de la Federació Internacional de Patinatge (FIRS). Els esports en què no hi haurà cap català són el patinatge de velocitat, el descens en línia i el roller derby. En la resta, Catalunya tindrà representació i en gairebé tots serà majoritària, sobretot en l’hoquei sobre patins i el patinatge artístic, on hi ha la nombrosa participació dels equips de club dels grups de xou.

En altres seleccions

En l’hoquei sobre patins també hi haurà tres catalans que estaran a Nanjing competint en el mundial de la FIRS en altres seleccions que no siguin l’espanyola. Els igualadins Tety Vives (Igualada) i Èric Vives (Piera) jugaran els Roller Games amb Holanda, que és el país de la seva mare, mentre que el gironí Marc Figa (Tordera) competirà amb Xile, d’on és la seva mare. Tots tres ja van disputar el mundial de fa dos anys a França amb aquestes seleccions.

De principi a fi

Els Roller Games de Nanjing es disputaran al llarg de quinze dies, i l’hoquei sobre patins i l’hoquei en línia seran els que tindran més dies de competició, amb un total de catorze. Darrere seu hi ha el patinatge artístic, que en tindrà onze. Aquests tres esports són els més coneguts i mediàtics dels deu que es faran. Els dos primers es disputen per equips i tindran tres i quatre categories en competició respectivament. Començaran el primer dia amb unes categories que tindran les seves finals a meitat del mundial. Llavors començaran les altres, que s’allargaran fins al penúltim dia de la competició. Dos dels esports que es faran, el patinatge freestyle i el descens en línia, només tindran dos dies de competició.

HOQUEI SOBRE PATINS
Sènior masculí
Xavi Malián (Liceo), Xevi Puigbí (Oliveirense), Jordi Burgaya (Oliveirense), Raül Marín (Reus), Albert Casanovas (Reus), Eduard Lamas (Liceo), Pau Bargalló (Barça), Nil Roca (Noia) i Jordi Adroher (Benfica).
Sènior femení
Teresa Bernadas (Voltregà), Laura Vicente (Palau), Laura Puigdueta (Palau), Berta Busquets (Palau), Berta Tarrida (Voltregà), María Díez (Gijón) i Anna Casarramona (Gijón).
Sub-20 masculí
Xavier Arcas (Barça), Martí Zapater (Noia), Roger Bars (Igualada), Jorge Méndez (Igualada), Aleix Domènech (Arenys de Munt), Àlex Joseph (Barça), Lluís Ricart (Caldes), Albert Bigas (Manlleu) i Adrià Ballart (Manlleu).
HOQUEI EN LÍNIA
Sènior masculí
David Ros (Cent Patins), Xavi Porqueras (Cent Patins), Nacho del Rey (Cent Patins), Eduard Requena (Cent Patins), Lluís Torres (Cent Patins), Pol Olivera (Castellbisbal), Xavier Ribas (Jujol) i Álvaro Pons (Sant Andreu).
Sènior femení
Alba Gonzalo (Cent Patins), Ainhoa Merino (Cent Patins), Shauny Ortega (Cent Patins), Andrea Pérez (Cent Patins), Ana Sierra (Cent Patins), Eva Marquès (Cent Patins), Marlen Beltran (Jujol) i Jana Reventós (Tsunamis).
Júnior masculí
Pol Luengo (Jujol), Héctor Pérez (Sant Andreu), Liam Williams (Sant Andreu), Ian Alarcos (Cent Patins).
PATINATGE ARTÍSTIC
Sènior masculí
Pere Marsinyach (Foment Cardoní) i Llorenç Álvarez (Ripollet).
Sènior femení
Mònica Gimeno (Mollerussa Pla d’Urgell), Carla Escrich (Caldes d’Estrac) i Noemí Isla (Cadí).
Júnior masculí
Eloi Canals (APA Alt Maresme).
Júnior femení
Cristina Garcia (PA Maçanet)
Grups grans de xou
CPA Olot i CEPA Girona.
Grup petits de xou
PA Maçanet i CPA Tona.
Quartets
CP Lliçà de Vall.
‘FREESTYLE’ EN LÍNIA
Masculí
Antonio Castro (In-Gravity)
Femení
Alba Garcia (Gavà)
PATINATGE DE VELOCITAT
Cap
DESCENS EN LÍNIA
Cap
‘ROLLER DERBY’
Cap
‘SKATEBOARDING’
Masculí
Marcel Camas
PATINATGE ‘FREESTYLE’
Masculí
Michael Prado i Carlos Bernal
ALPÍ EN LÍNIA
Masculí
Marc Morera (Pyrene).
Femení
Maria Martínez (Pyrene) i Ainhoa Mellado (May Luengo).
ELS ESPORTS
Hoquei sobre patins
del 27 d’agost al 9 de setembre
Hoquei en línia
del 27 d’agost al 9 de setembre
Patinatge artístic
del 31 d’agost al 10 de setembre
Patinatge ‘freestyle’
el 2 i el 3 de setembre
‘Roller derby’
del 2 al 4 de setembre
Alpí en línia
del 2 al 5 de setembre
Patinatge de velocitat
del 3 al 9 de setembre
‘Freestyle’ en línia
del 7 al 10 de setembre
‘Skateboarding’
del 7 al 10 de setembre
Descens en línia
el 9 i el 10 de setembre

Podien haver sigut a Barcelona

La ciutat xinesa de Nanjing serà la seu a partir de demà i fins al 10 de setembre de la primera edició dels Roller Games. En un principi aquest honor, iniciar els mundials de la FIRS, la federació internacional, amb els diferents esports dels patins en un mateix lloc i en unes mateixes dates havia estat per a Barcelona. La capital catalana va presentar a principis de l’any 2015 la seva candidatura per ser la seu la seu d’aquest nou mundial i el 21 de febrer el congrés general ordinari de la FIRS, que es va fer a Roma, va escollir Barcelona per organitzar la històrica primera edició, l’any 2017. El 24 de maig d’aquell mateix 2015 hi va haver eleccions municipals i hi va haver un canvi de govern a l’Ajuntament barceloní. Els nous governants, amb l’alcaldessa Ada Colau al capdavant, van mostrar els seus dubtes per organitzar aquest gran esdeveniment en unes dates tan properes. Hi va haver converses i negociacions entre l’Ajuntament, la federació catalana, l’espanyola i la internacional, i a finals del més d’octubre del 2015 es va fer oficial la renúncia de Barcelona a seu la seu dels Rolller Games 2017. Amb l’acord de la FIRS la capital catalana va passar a ser la seu del mundial dels esports dels patins del 2019, dos anys després.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.