Internacional

hoquei patins

La CERS fa oficials els 45 segons d’atac a Europa

Hoquei sobre patins. Els clubs i les federacions han de comprar al comitè europeu els dos marcadors lluminosos del temps i unes torretes per assenyalar els temps morts i les faltes

El Comitè Europeu d’Hoquei Sobre Patins (CERS) ha fet oficial l’aplicació dels 45 segons de temps d’atac d’un equip i, amb un seguit d’altres regles, entrarà en vigor el proper 1 de setembre en totes les competicions europees de clubs i seleccions. Des de fa un temps s’ha estat provant la manera de controlar el temps d’atac, i la darrera prova es va fer en el campionat d’Europa sub-17 que es va fer aquest estiu al Fanano. Fins ara els àrbitres aixecaven els braços quan un equip feia força estona que atacava, però mai era exacte el temps que tenia. Ara cada equip sabrà que té 45 segons per fer un atac i veurà quant temps li queda en un marcador lluminós situat darrere de cada porteria. El control d’aquest temps es farà des de la taula de cronometratge.

En aquesta taula també hi haurà una altra novetat, ja que s’hi situaran unes torretes lluminoses en què es marcarà que un equip ha demanat temps mort i que se li concedirà en la propera aturada del joc –marcat amb la lletra T–, i també que a un equip li queda només una falta per fer abans que li assenyalin una falta directa –marcat amb la lletra F.

Els clubs i les federacions que participen en les competicions europees tenen l’obligació de comprar aquests aparells al Comitè Europeu d’Hoquei Sobre Patins i tenir cura que funcionin adequadament en els partits. El cost del paquet està valorat en 1.300 euros, però la CERS ha decidit subvencionar la seva adquisició amb 400 euros per minimitzar la despesa dels clubs, que hauran de fer un pagament de 900 euros.

En les competicions de clubs, els mateixos clubs seran els responsables de la instal·lació i el bon funcionament dels aparells i si no estan en condicions per estar en servei en el partit hi haurà sancions econòmiques. Si és pel marcador dels 45 segons, la multa serà de 1.000 euros, mentre que si és pel de les torretes de la taula, la sanció serà de 250 euros.

Boles oficials

La CERS ha arribat a un acord amb la marca Reno perquè les seves competicions tinguin aquesta bola com a oficial i serà obligatòria la seva utilització. L’acord assegura l’entrega gratuïta de cinc boles oficials a tots els clubs i federacions participants en competicions europees i una bola als àrbitres internacionals. Si els equips es presenten a la pista amb boles no oficials, encara que sigui per fer l’escalfament, seran sancionats econòmicament amb 500 euros el primer cop i 1.000 a partir del segon.

EL COST DEL PAQUET

Val 1.300 euros, però la CERS en subvenciona 400 i els clubs n’han de pagar 900
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)