Més hoquei

Hoquei sobre patins

Castro estrena palmarès

Hoquei sobre patins. El tècnic se sent “orgullós” del seu equip després de conquerir la supercopa, el seu primer títol com a primer tècnic blaugrana

El nou tècnic del Barça Lassa, Edu Castro, és un exemple més de la gent compromesa del país que aquest cap de setmana va viure en poques hores sensacions contraposades. Dissabte va experimentar a Sant Hipòlit de Voltregà l’alegria de guanyar la supercopa, el seu primer títol com a primer entrenador del club blaugrana. Un somni. L’endemà va fer cua, va sortir a votar, com ho van fer més de dos milions de catalans, i va sentir “vergonya” per la repressió. Un malson.

En l’àmbit estrictament esportiu, el Barça, i encara més el d’hoquei sobre patins, ha d’assumir sempre la màxima pressió de ser favorit. L’equip va saber sobreposar-se a la decepció de la lliga catalana –derrota per 2-5 contra el Noia en les semifinals– i va exhibir una gran solvència en totes les seves línies. Només dos gols encaixats en dos partits –els dos contra el Reus La Fira– i nou gols a favor, cinc contra els del Baix Camp en les semifinals i quatre més contra el Voltregà en la final constaten la seriositat del joc del conjunt d’Edu Castro. El tècnic ha fet, almenys en aquesta supercopa, una aposta per un cinc tipus format per Sergi Fernández a la porteria, Marc Gual, Pau Bargalló, Sergi Panadero i Pablo Álvarez, una formació inicial que compensa perfectament la visió de joc i la tècnica amb el treball defensiu. Evidentment, també ha apel·lat a la millor rotació de l’Ok Lliga amb Matías Pascual, Lucas Ordóñez, Xavi Barroso i el nouvingut Ignacio Alabart. “Estem molt contents, no només pel compromís sinó per la posada en escena que hem fet en aquesta supercopa. Tant de bo poguéssim mantenir aquest nivell tota la temporada”, assegura Castro, que exposa la idea de joc que proposa: “Volem construir un equip a partir de la defensa que ens permeti córrer al contraatac. Estar organitzats en atac i que surti la qualitat individual.” El tècnic, que va agrair especialment la implicació del capità Aitor Egurrola, tot i no jugar de titular, i de Sergi Panadero, “un jugador que cada dia és millor”, havia compartit com a segon de Ricard Muñoz una etapa prolífica en títols però diu que les sensacions ara són diferents: “En les hores prèvies sents molta més responsabilitat.”

El Voltregà, reforçat

També surt reforçat de la supercopa el Voltregà, que ha tingut un gran paper, sobretot en la semifinal contra el Liceo. Malgrat haver perdut d’una tacada tres jugadors fonamentals del curs passat –el porter Càndid Ballart, Ignacio Alabart i Dani Rodríguez–, el conjunt de Cesc Linares va saber jugar les seves cartes i aixecar un 0-2 contra el Liceo. En plena fase de construcció perquè a la plantilla hi ha molta gent del planter, el Voltregà segueix fidel als seus principis i va saber competir, amb coratge i amb la intel·ligència tàctica del seu tècnic Cesc Linares, malgrat que en la final no va tenir la capacitat a bola aturada necessària per inquietar Sergi Fernández, un altre que es reivindica en aquesta supercopa.

EL PROTAGONISTA

Hem solucionat els errors de la lliga catalana i s’ha començat a veure la idea de joc que proposem
Els jugadors són tan bons que qualsevol cosa que pensi l’equip tècnic, que és meravellós, ells te la milloren i ho han tornat a fer
Volem construir un equip a partir de la defensa que ens permeti córrer al contraatac. Estar organitzats en atac i que surti la qualitat individual
Estem al Barça i aquests jugadors et donen possibilitats de guanyar títols. És el primer i esperem que no sigui l’últim
Edu Castro

“Aturada general perquè no ens aturin”

Castro no es va mossegar la llengua diumenge i a través del Twitter va expressar el seu rebuig a la violència: “Aquesta vergonya l’aturarem votant i amb pacifisme. Fent cua fins que calgui. Som-hi. És el partit mes important!!!!” Dues hores més tard va penjar la seva foto votant: “He votat. No ens aturaran.” Dissabte ja havia utilitzat les xarxes per agrair el compromís del seu equip i la implicació de les penyes desplaçades a Sant Hipòlit. Ahir va reflectir la seva indignació: “Aturada general perquè no ens aturin. Fent país. Orgullós del poble català. M’agradaria saber com us ho fareu perquè els catalans oblidem això. Teniu un problema immens.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)