Més hoquei

Es reactiva el debat sobre el casc

Hoquei sobre patins. La federació catalana farà avui un col·loqui al Museu Melcior Colet per tractar sobre la conveniència de la seva implantació arran de les nombroses lesions

La federació catalana està decidida a reactivar el debat sobre la utilització del casc en l’hoquei sobre patins i a assumir el lideratge de la implantació de la seva utilització obligatòria. Les dades d’accidents en els partits que es desprenen dels casos que tracta la mútua per cops de bola al cap, trompades a la tanca o cops d’estic ha provocat que es reactivi el debat. Per tot plegat, la federació organitza avui a les 12 del migdia al Museu Melcior Colet un col·loqui per tractar el tema en què assistiran el president de la federació, Ramon Basiana, el tècnic Edu Castro (Barça), els jugadors Sergi Panadero (Barça), Oriol Garcia (Girona), Teresa Bernadas (CP Voltregà) i Nara López (Manlleu) i el director científic i mèdic de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, Daniel Castillo. La canalla de les colles duu casc. Els detractors argumenten que es limita la visibilitat lateral. El gran cavall de batalla és trobar un casc homologat que permeti de mantenir la màxima visibilitat, que no pesi gaire i que molesti al mínim possible, tot i que és cert que l’adaptabilitat dels jugadors joves és força més alta que no pas la dels que han jugat tota la vida sense casc. Fa dues dècades, alguns jugadors de la divisió d’honor –Alfredo Bagés en el Vila-seca, per exemple–ja van utilitzar casc. L’aleví i l’infantil del Barça porten tots un casc igual que els dels porters. Paral·lelament, l’Eurecat i la catalana van signar el desembre un conveni perquè l’organisme faci un projecte per definir els requeriments funcionals del casc quant a la seva estructura i biomecànica. El pas vinent serà trobar un fabricant que les adapti a un model específic per a l’hoquei sobre patins.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)