OK Lliga

Ferran López torna a casa

Hoquei sobre patins. El tècnic sadurninenc enceta un nou repte al Noia amb “aspiracions gegants” després d’haver-hi guanyat tres títols (2007/15)

El Noia Freixenet va anunciat ahir el fitxatge del tècnic Ferran López (Sant Sadurní, 1975), que torna “als orígens” per substituir Pere Varias amb “aspiracions gegantines”. Format com a jugador i també com a entrenador en el planter del Noia –va ser durant cinc temporades segon de Blai Carda–, López va triomfar plenament en la seva primera etapa de vuit temporades (2007-2015). L’avalen una copa molt celebrada precisament amb Pere Varias a la pista d’actor principal (2008), la CERS obtinguda de manera heroica a Forte dei Marmi contra el Breganze amb un gol d’Aleix Esteller a 35 segons del final, i una copa Continental (2014) sonada guanyada contra el totpoderós Barça. Esteller, de fet, és l’únic supervivent. “Hem de separar l’etapa anterior. De vegades no aconseguir títols amaga grans carreres d’entrenadors i jugadors”, reflexiona el sadurninenc, que també es convertirà en el nou director esportiu, una aposta per l’ADN Noia. Com a adjunts, comptarà amb l’entrenador del Nacional Catalana, David Carrasco, i amb la incorporació de Carles Piernas.

La plantilla està gairebé tancada, amb els fitxatges d’Adrià Ballart (Voltregà) i Roc Pujadas (Manlleu) i les renovacions de Xus, Zapater, Esteller, Costa, Manrubia, Aragonès i Ferrer. Només falta saber si Sergi Llorca, una peça clau, continuarà cedit pel Barça: “No depèn de nosaltres. Sigui com vulgui, el Noia tindrà una plantilla molt equilibrada, amb joves amb ganes de menjar-s’ho tot i amb veterans amb ganes d’ajudar-los.” Respecte de l’etapa recent, elogia els èxits de Pere Varias, que ha situat l’equip tercer i entre els quatre millors tres cursos seguits: “El Noia s’ha guanyat el dret que tothom el vulgui guanyar.” Avança, de fet, “un estil similar amb matisos.”

Quan va deixar el club, va dirigir l’Igualada amb bons resultats (2015-2019) i aquest exercici ha signat una gran temporada amb el Calafell, vuitè de l’OK Lliga, classificat per a la copa i per a l’Europa Cup. Una defensa aferrissada i un contraatac “letal” han catapultat els penedesencs. “He combregat amb altres maneres de veure l’hoquei i he progressat. No soc un tècnic defensiu. M’agrada que els meus equips defensin bé”, argumenta López, que elogia el tracte rebut a Calafell: “Ha estat espectacular. M’he sentit cuidat per tots els estaments.” Alhora, remarca la tridimensionalitat que li ha conferit la distància: “He après a relativitzar i m’he adonat que el Noia es veu més gran des de fora.”

EL PROTAGONISTA

Torno allà on va començar. Tornar als orígens d’alguna cosa sempre és especial. Torno fort i amb la il·lusió d’aquell primer moment
Tothom vol guanyar el Noia. Tenim joves que volem menjar-s’ho tot i veterans que volen ajudar
Ferran López
És un dia molt feliç i assumeixo un repte que em farà avançar. Tenim un equip equilibrat amb aspiracions gegantines
Patrocini

Vincles de tota la vida amb Andreu

Ferran Andreu, el president, es mostra satisfet pel retorn de López, amb el qual té un vincle de molts anys: “Ens coneixem des que anàvem amb pantalons curts per l’Ateneu. És un lligam que ens dona valor.” Respecte de la direcció esportiva va subratllar: “Nosaltres donem molt de valor a la base.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)