La flama es manté encesa
Hoquei sobre patins. La federació catalana ha encetat el curs amb 1.246 equips, 9 més que el passat a pesar de la gravetat de la situació sanitària
La federació catalana ha arrencat el curs 2020/21 amb un total de 1.246 equips d’hoquei sobre patins que refermen la seva condició de potència mundial en títols els àmbits. Tot i diverses retirades de darrera hora, algunes instants abans de la confecció dels calendaris, n’hi ha nou més que la temporada anterior, en la qual havien estat 1.237 els que havien entrat en el sorteig. Ateses les circumstàncies sanitàries del país, es pot considerar un gran èxit que es continuï apuntalant la tendència alcista de la dècada. En el curs 2008/09, la federació catalana va tenir 815 equips inscrits en les seves competicions. L’increment, per tant, és d’un 52,8% en onze anys. Òbviament, l’augment de llicències ha seguit la correlació i també ha estat ascendent els últims anys, tant en l’hoquei sobre patins –gairebé 3.000 en deu anys– com en la globalitat, si sumem les onze modalitats que tutela l’organisme, amb un creixement de 10.000 llicències entre el 2009 i el 2019.
Degut precisament a la situació excepcional que va aturar la vida del país durant quatre mesos, incloent-hi l’activitat esportiva, aquesta temporada no es va poder fer l’habitual sorteig previ a l’inici de la competició. La distribució dels equips i els calendaris de totes les categories s’han fet seguint els criteris de proximitat geogràfica i amb grups més reduïts del que fins ara era habitual marcats pels protocols i les directrius emeses des de la secretaria general de l’Esport i l’Activitat Física (SGEAF).
394 dels equips s’han distribuït en els diversos grups de les categories prebenjamina i benjamina, d’àmbit territorial, la gran majoria, de la territorial de Barcelona (262). La resta d’equips de les categories de base, un total de 599, han quedat distribuïts en les categories mixtes alevina, infantil, juvenil i júnior i les femenines minifem, fem11, fem13, fem15 i fem17, en els seus nivells plata i or, mentre que els equips de les categories sènior masculina i femenina han estat 253, incloent-hi els 24 d’OK Lliga masculina i femenina que han participat en l’Hoquei Lliga Catalana. Les competicions van començar el cap de setmana del 26 i el 27 de setembre. Els calendaris s’han adaptat per deixar jornades de recuperació en cas que s’hagi de tornar a ajornar partits i competicions a conseqüència d’un nou rebrot de la pandèmia. De moment, aquest cap de setmana, a causa de les mesures adoptades a Manlleu pels departaments de Salut i Interior per l’elevat risc de rebrot, els 13 partits que es preveia disputar al pavelló del Manlleu s’han ajornat.
El casc serà obligatori el curs vinent
L’assemblea de la federació catalana de dissabte va aprovar entre altres punts de l’ordre del dia que l’obligatorietat de l’ús del casc s’implantarà en totes les categories catalanes a partir del curs vinent, 2021/22. En la primera assemblea telemàtica de la història de l’organisme i amb la participació de 55 clubs de les diferents modalitats, la mesura va ser aprovada per 13 vots a favor, 1 en contra i deu abstencions. També es van aprovar la memòria de les activitats i l’informe econòmic de l’exercici vençut. La federació catalana, liderada per Ramon Basiana, constata una vegada més els seus dots de lideratge en el món de l’hoquei sobre patins i s’avança en la implantació d’una norma que busca, òbviament, la major seguretat física dels jugadors. També treballa i, de fet, ja va fer proves que no van agradar massa als porters en el partit mixt de Nadal jugat al pavelló Maria Víctor de Palau-solità i Plegamans, en la proposta d’augmentar la dimensió de les porteries per incentivar els gols i l’espectacle.
Publicat a
Notícies
Dilluns,25 novembre 2024