El Palau defensa el títol contra potents aspirants
Hoquei sobre patins. L’OK Lliga femenina s’inicia avui amb el Manlleu, el Cerdanyola, el Telecable, i fins i tot els renovats Voltregà i Vila-sana buscant desbancar les vallesanes
El Generali Palau surt a defensar el títol de l’OK Lliga femenina, que s’inicia aquest cap de setmana, i ho fa com a favorit, però al seu davant hi trobarà clars aspirants que volen intentar trencar el seu domini en la màxima categoria. El Martinelia Manlleu, que va jugar la final de lliga contra les vallesanes la temporada passada i va guanyar la copa, és un candidat molt ferm a recuperar el títol que va conquerir en l’edició 2019/20 aturada per l’inici de la pandèmia. També buscaran estar entre els millors el Cerdanyola Ferníe Energía i el Telecable Gijón, –semifinalistes en el play-off de la lliga del curs passat–, i el renovat Vila-sana.
En aquesta llarga pretemporada el Palau ja ha demostrat el seu potencial guanyant la primera edició de la supercopa d’Espanya, i ho va fer contra un Cerdanyola que es va desfer en la semifinal del Manlleu. Precisament el Cerdanyola i el Manlleu van jugar la final de la lliga catalana, amb títol per les osonenques. En aquesta competició el Palau es va quedar a la fase de grups perquè jugadores importants estaven amb la selecció espanyola en l’europeu.
Entre els favorits el Palau i el Cerdanyola mantenen bàsicament el bloc de l’any passat, però la novetat està a la banqueta, ja que han canviat d’entrenador amb l’arribada d’Ivan Sanz i Dani Setién respectivament. El Manlleu ha fitxat dues jugadores, Joana Comas i la portera Anna Ferrer, del Vila-sana, i el Telecable ha incorporat la portera Fernanda Hidalgo, provinent del Manlleu, i l’argentina Mia Carrera.
El Voltregà, un dels grans, que no ha estat entre els primers els darrers anys, ha tingut tres baixes i les retirades de dues figures com Motxa Barceló i la portera Teresa Bernadas. Ha incorporat quatre jugadores: Paula Ferrón, Mar Franci, Uxue Otegi i Paula Vilamala, i també ha canviat de tècnic i Oriol Perarnau ha pujat del Voltregà B.
Increment de potencia
El Vila-sana és el que ha tingut més canvis, amb sis fitxatges i set baixes, i també té nou entrenador. El Vila-sana ha fet una aposta important per estar entre els millors i s’ha reforçat amb jugadores de molt prestigi com les argentines Luchi Angulo, Valentina Fernández i Flor Felamini, la portuguesa Sandra Coelho, la portera Laia Navarreta, provinent del Cuencas Mineras, i Laura Barcons, del Voltregà. També tindrà nou entrenador, un dels set canvis de tècnic en els catorze equips de la màxima categoria, i Lluís Rodero, també director esportiu, es farà càrrec de l’equip. La seva millor classificació va ser el sisè lloc al 2019, un any després de debutar a l’OK Lliga, i vol millorar sensiblement.
El Lidergrip Mataró i el Deportivo Liceo són les dues novetats d’aquesta temporada en la màxima categoria. Les maresmenques no estaven en l’OK Lliga femenina des de l’any 2017 i les gallegues, des del 2019.
Catorze equips i és manté el ‘play-off’
En aquesta catorzena edició de l’OK Lliga femenina hi hauran 14 equips en competició i es tornarà a disputar un play-off com la temporada passada. Primer es jugarà una fase regular a doble volta i els quatre millors disputaran les eliminatòries pel títol, semifinal i final al millor de tres partits. Els tres darrers classificats perdran la categoria. La temporada passada la lliga va ser de dos grups amb vuit equips, en dues fases i play-off, i en aquesta s’ha reduït en dos equips. La competició s’inicia molt tard, aquest 6 de novembre, per la disputa fa unes setmanes del campionat d’Europa en què la selecció espanyola va tornar a emportar-se el títol de campiona.