Els arquitectes de la copa
Hoquei sobre patins. Anna Casarramona (Martinelia Manlleu) i Pau Bargalló (Barça), els dos MVP de les finals, han estat la pedra angular sobre la qual ha girat el joc dels dos campions
En el repartiment de rols dels esports col·lectius, és bàsica la funció del generador de joc, l’organitzador, l’arquitecte. Tant Pau Bargalló (Barça) com Anna Casarramona (Martinelia Manlleu), jugadors de categoria mundial contrastada, responen al perfil i han liderat els seus respectius equips amb una visió perifèrica cada cop més imprescindible en l’hoquei sobre patins actual de defenses molt físiques en què una pausa pot valer més or que no pesa. Tots dos juguen i fan jugar i van merèixer el guardó d’MVP de les seves respectives finals.
Bargalló, a més, va exercir d’estilet amb quatre gols –pitxitxi de la copa–, dos dels quals van salvar els mobles en la disputada semifinal contra el Noia Freixenet. El Barça havia perdut la final de la supercopa a Sant Sadurní contra el Liceo a l’inici del curs i la de copa a Riazor el juny passat. Per això, la 24a reforça el projecte. “El 2021 se’ns va escapar i s’ha vist en la celebració que en teníem ganes”, remarca Bargalló.
El Barça va començar tebi i va acabar excel·lint en la final, recuperant la seva millor versió, amb una primera part perfecta, tret dels tres minuts i mig inicials en què el Reus el va neguitejar. “El Reus ha fet un partidàs i en la primera part ha generat molt perill, tot i que nosaltres tenim els dos millors porters del món i potser no és del tot just que se’n vagin sense marcar”, analitzava Bargalló. No és inusual que, tot i ser generador de joc, el sadurninenc marqui gols. Ben al contrari: ha estat el màxim golejador de la fase regular de l’OK Lliga, amb 39 gols, i ha repartit 31 assistències.
El Manlleu ressorgeix
Casarramona (Manlleu, 1994) ha liderat el doblet consecutiu del Manlleu derrotant el Palau després que les vallesanes conquerissin Europa, fet que li dona valor afegit. També va ser campiona de copa amb el Voltregà el 2011 i llueix el triplet amb el Manlleu (2015, 2021, 2022).
Visió, elegància, criteri, ritme. Assaboreix un moment pletòric en una temporada costeruda. L’eliminació europea va fer mal. Va fer un gol contra l’Igualada en els quarts, però no és una golejadora. D’això, se n’han encarregat Nara López, la pitxitxi de la copa, amb 6 gols, i Maria Díez, que ha viscut el comiat de copa somiat, i Ona Castellví, amb dos cadascuna. “Estem molt contentes. Havíem tingut una temporada difícil, perquè no ens vam classificar en la lliga europea i vam perdre contra el Cerdanyola i el Palau. En la lliga ens hem classificat per al play-off, però havíem perdut contra els de dalt”, relata l’osonenca, que té clar que calia un revulsiu: “Vèiem que necessitàvem un canvi per millorar. La copa és diferent i vam saber estar concentrades contra l’Igualada, vam treballar i hi vam creure contra el Gijón.” El partit decisiu va ser un altre cop contra el Palau: “La final, molt bonica de veure com a espectadora, també em va agradar disfrutar-la com a jugadora, perquè el nivell era altíssim, tot i que hi va haver moments en què vam patir contra el millor equip d’Europa. Són molt bones i molt intenses. Vam saber defensar molt bé, amb moltes ajudes, els seus cops forts, perquè tenen sempre molta intenció amb la pilota.”
BARGALLÓ
“El 2021 se’ns va escapar i s’ha vist en la celebració que en teníem ganes”CASARRAMONA
“La final va ser bonica de veure i de jugar-la, perquè el nivell era altíssim”Darrera edició conjunta?
Sembla que després de tres edicions de copa conjunta masculina i femenina –Reus 2019, la Corunya 2021 i Lleida 2022– la federació optarà per tornar al mètode tradicional de dues competicions separades. La unió obliga el club organitzador a assumir més costos logístics i econòmics i complica els horaris televisius i d’assistència de públic.