OK Lliga

El gol, assignatura pendent

Hoquei sobre patins. El Garatge Plana Girona torna a ser l’equip menys golejador de l’OK Lliga com el curs passat i no aprofita la millora defensiva

L’alarmant falta de gol ha estat el gran mal que ha tornat a condemnar el Garatge Plana Girona a jugar el play-out de descens contra l’Arenys de Munt, conjunt davant del qual va perdre el dia 15 per 4-3. L’equip de Ramon Benito torna a ser, com el curs passat, l’equip menys golejador de l’OK Lliga, amb 45 gols en 25 jornades, una mitjana d’1,8 gols marcats per partit, i això l’ha penalitzat. És cert que el Girona ha fet un pas endavant defensiu respecte de l’exercici anterior i és el setè equip menys golejat de la categoria, amb 80 gols rebuts (3,2 per partit). Però no n’ha tret prou profit per salvar-se directament perquè li ha faltat pólvora per rendibilitzar la feina al darrere del seu porter Jaume Llaverola, al peu del canó amb 47 anys, un exemple de perseverança. La millora defensiva en termes estadístics ha estat substancial. La temporada passada va encaixar una mitjana de 4,07 gols per partit –106 de rebuts en 26 jornades de lliga regular– i es va salvar en les eliminatòries de descens superant el Corredor Mató Palafrugell.

El màxim golejador de l’equip ha estat Borja Ramon. Fitxat precisament del descendit Palafrugell l’estiu passat, ha marcat 15 gols i ha estat el jugador més perillós del conjunt gironí. Marc Vázquez i Moi Aguirre n’han fet set cadascun, i Carles Sánchez n’ha marcat sis. El curs passat, la dupla golejadora la van compartir Raül Pelicano (18) i Gerard Pujol (15), que ja no hi són.

El Girona tancarà la lliga regular el dia 30 diumenge a casa contra el Sant Cugat (17 h) en un partit intranscendent. Passi el que passi, no pot atrapar la zona de permanència directa ni pot caure al descens directe. El Vilafranca i el Sant Cugat van consumar el descens el cap de setmana passat en la penúltima jornada.

LES DADES

1,8
gols
per partit de mitjana marca el Girona, que el curs passat en la lliga regular en va fer 2,23
3,2
gols
rep per partit el conjunt de Ramon Benito, el setè millor de la lliga en aquest apartat
4,07
gols
va encaixar la temporada passada, amb 106 rebuts en 26 partits de la lliga regular
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)