L’ús del casc redueix els accidents craniofacials
Les lesions han disminuït un 72%, segons un informe fet per MútuaCat
Les competicions oficials de la federació catalana de patinatge de les categories prebenjamí i miniFem, benjamí i Fem11, aleví i Fem13 –entre 7 i 13 anys– han aplicat l’obligatorietat de dur casc, en una mesura que ha fet reduir l’accidentalitat. Les lesions craniofacials en han disminuït un 72% amb l’ús del casc de protecció Sitka, segons un informe realitzat per MútuaCat.
El casc ha estat dissenyat específicament per a l’hoquei patins per encàrrec de la Federació Catalana de Patinatge amb la col·laboració del centre tecnològic Eurecat i fabricat per l’empresa NZI. “Teníem l’objectiu de protegir la part més sensible dels jugadors i jugadores, per a la qual mancava un sistema de protecció específic, i evitar així lesions craniofacials greus”, explica el president de la Federació Catalana de Patinatge, Benjamí Pons. “Aquest és un projecte de seguretat preventiva i de protecció efectiva en hoquei patins, que aporta disseny i innovació tecnològica, seguint l’estàndard normatiu de qualitat de producte i màxim rendiment”, afegeix el maçanetenc. La directora de la Unitat de Desenvolupament de Producte d’Eurecat, Irene Ràfols, destaca: “La funcionalitat i la usabilitat, la seguretat i la lleugeresa, així com el confort i la protecció a l’impacte, van ser alguns dels principals reptes que vam posar-nos a l’iniciar el projecte per a la conceptualització del nou casc”.
Més de 6.000 jugadors i jugadores de 110 clubs de la Federació Catalana de Patinatge es beneficien de l’ús protector del casc Sitka. Des de la temporada 2022-2023, el seu ús és obligatori també per a les categories d’edat infantil i Fem15, mentre que en les superiors se’n recomana l’ús, amb la previsió que la temporada 2023-2024 s’ampliï amb les categories juvenil i Fem17.
Notícies
Divendres,22 novembre 2024