El Barça manté el bloc
Hoquei sobre patins.El retorn de Barroso al campió blaugrana, el fitxatge de Martí Casas pel Reus i el retorn d’Àlex Rodríguez al Voltregà, grans moviments del mercat en l’OK Lliga
Els retorns de Xavi Barroso al Barça i d’Àlex Rodríguez al Voltregà Stern Motor i l’arribada del golejador mataroní del Parlem Calafell Martí Casas al Reus Virginias són els fitxatges més cridaners del mercat d’estiu de l’OK Lliga. No és gens fàcil tornar al Barça i Barroso ho ha aconseguit després d’un periple portuguès en què ha militat a l’Oliveirense i el Porto, club en el qual va ser fonamental en la consecució de la darrera lliga europea i el trencament d’un malefici històric. De fet, el seu cacau exterior que es va escolar per tot l’escaire en la semifinal va ser un dels motius que va provocar la derrota del Barça contra els portuguesos. Agafa el relleu d’Hélder Nues, que ha mostrat la seva vàlua durant quatre temporades i torna al Porto. Al marge de les especificitats dels dos jugadors, l’intercanvi no altera la dinàmica de l’equip.
El retorn de Mati
L’altre valor afegit serà el retorn de Matías Pascual, que es va perdre gairebé tot el curs passat perquè es va lesionar en el mundial de San Juan jugant amb la selecció argentina. El seu substitut en les convocatòries ha estat el jove Joan Pascual, que se’n va cedit al Calafell per intentar tenir més minuts.
El Reus s’ha reforçat a consciència tot i la marxa de l’italià Francesco Compagno. L’arribada del golejador Martí Casas després d’una etapa pletòrica al Baix Penedès, l’experimentat Maxi Oruste (Vercelli), amb rendiment constatat a l’OK Lliga en el Lleida, el Liceo i l’Alcoi, i l’emergent Arnau Canal (Liceo), que no ha viscut una bona experiència al Liceo, dona al conjunt de Jordi Garcia una major rotació, un dels seus punts febles les darreres temporades. Subcampió fa dos exercicis, el Reus no va passar dels quarts el curs passat, en els quals va caure eliminat contra el Noia Freixenet. Amb el mag Marc Julià, el potent Sergi Aragonès i el consolidat Càndid Ballart sota els pals, confirma un bloc temible.
El Voltregà. campió de l’Europe Cup, va fer un pas endavant el curs passat, liderat a la pista per Gerard Teixidó i a la banqueta per Lluís Teixidó. Una gran copa, en la qual va caure en semifinals contra el Liceo, i el colofó europeu van confirmar l’evolució d’un grup humà que creu que hauria pogut obtenir un millor resultat en la lliga. Ara, amb Àlex Rodríguez, jugador intens i golejador que va triomfar al Reus i que ha completat una etapa de dos cursos al Liceo en la qual va ser campió de lliga fa dos exercicis, espera fer el salt qualitatiu.
No hi ha dubte que el Parlem Calafell va ser la gran revelació del curs. El seu tercer lloc final passa a la història del club com la millor actuació mai vista. El tècnic Ferran López ha sabut configurar un bloc homogeni que, tot i que manté bona part dels seus referents, perd el pitxitxi Casas, un dels seus grans actius en atac. Incorpora, però, jugadors de la vàlua i experiència de Jepi Selva i Oriol Vives, tots dos procedents del Lleida, que perd dos jugadors bàsics de primer nivell.
I el Liceo?
Immers en una situació econòmica delicada, el Liceo ha tornat a fer molts canvis i ha perdut jugadors bàsics. Però l’equip de Juan Copa, vigent subcampió i que tindrà més jugadors gallecs que mai, és expert en reinvencions.
SENSE FOLGUERA, MITJANS I CAÑELLAS
El campionat ha perdut el seu tècnic més clàssic, Albert Folguera (Bell-lloc d’Urgell 1966), que s’ha retirat després de 24 anys a les banquetes, els 14 darrers al Lleida. També va dirigir el Reus i el Voltregà. També plega el canoner Eloi Mitjans (Sant Sadurní 1987) , pal de paller al Noia Freixenet que també va demostrar a bastament la seva qualitat al Vendrell i el Calafell. El Noia, que va arribar a les semifinals el curs passat tal com havia fet en l’exercici anterior, també perd Adrià Ballart i Kyllian Gil i ha incorporat Xavi Rovira (Caldes), el retornat Humberto Mendes (Calafell) i Ivan Morales (Alcoi). De la mateixa manera, ha penjat els patins el baluard al Lleida durant onze temporades Joan Cañellas. Paradigma de l’equilibri i la feina fosca, sense el vila-secà no es podrien explicar els títols europeus del conjunt de la Terra Ferma. En canvi, serà l’enèsima lliga de l’avi de la competició, Jaume Llaverola –48 anys–,al peu del canó sota els pals del Garatge Plana Girona, que ha rejovenit l’equip amb tres fitxatges procedents de l’Arenys de Munt.Notícies relacionades
Publicat a
Notícies
Diumenge,24 novembre 2024