Europeu

Golejada plàcida i camí de semifinals

Hoquei sobre patins. Europeu femení. Espanya necessita un punt avui contra Itàlia per evitar els quarts

França 1 Espanya 8

FRANÇA:Buchoux, Fay, Husson, C. Gohet i Lagroye –equip inicial-; Espin, Dubocquet, Herrault i Gefflot.ESPANYA:Salvat, Puigdueta, Piquero, Colomer i Porta –equip inicial-; Roces, Florenza, Lolo i Blackman.GOLS:0-1 (19’) Roces. 0-2 (30’) Florenza. 1-2 (30’) C. Goeht. 1-3 (31’) Florenza. 1-4 (38’) Roces. 1-5 (41’) Roces. 1-6 (42’) Roces. 1-7 (42’) Roces. 1-6 (45¡) Porta.ÀRBITRES:J. Pinto i C. Ferraro.FALTES:9 de França i 4 d’Espanya.

Espanya va superar França per 1-8 sense contemplacions en la segona jornada de l’europeu femení d’Olot i en farà prou avui (20.30 h) amb un empat contra Itàlia per accedir a les semifinals sense haver de jugar els quarts. El primer del grup A quedarà exempt en els quarts i els altres tres s’encreuaran amb els tres equips del grup B, sobre el paper més febles. L’empat en l’altre partit de la jornada entre Itàlia i Portugal (3-3), aplana el camí de les de Ricard Muñoz, que dilluns van superar clarament Portugal (5-1). En el grup B, Alemanya va derrotar Suïssa (0-3).

Muñoz va donar descans a Anna Casarramona i va situar de portera la jove Anna Salvat per comptes d’Anna Ferrer, titular en la primera jornada. Rotacions en una primera fase fins ara molt còmoda. Sara Roces va obrir la llauna en el minut 19 (0-1) perquè França, molt sencera i ordenada, va arribar al descans amb només un gol en contra. En el segon temps, però, va notar el desgast i es va imposar la qualitat de les vigents campiones. Roces, molt inspirada, va fer 4 gols més. Aina Florenza va completar el festival amb un parell de dianes i la jugadora del Vila-sana Victòria Porta, debutant en l’europeu, va marcar el seu primer gol amb la selecció espanyola.