Europeu

Espanya guanya el vuitè títol, setè consecutiu, en superar Portugal en la final (4-0)

La selecció estatal, amb vuit jugadores catalanes, ha dominat des de l’inici de la final d’Olot

La selecció espanyola femenina ha guanyat el vuitè títol europeu de la seva història, el setè de manera consecutiva, en el campionat que s’ha disputat a Olot, el primer que s’ha fet a Catalunya. Espanya, dirigida pel tècnic català Ricard Muñoz i amb vuit jugadores catalanes, s’ha imposat en la final a Portugal per 4-0. El combinat estatal ha dominat el partit des de l’inici i ha sabut marcar el ritme de joc que més l’hi ha interessat en cada moment.

L’equip espanyol ha sortit amb les idees molt clares i ha agafat el domini del joc des de l’inici de la final. El conjunt portuguès s’ha defensat i ha buscat les seves ocasions en el contraatac. Les nombroses arribades a l’àrea rival d’Espanya ha tingut la seva recompensa en el minut 11 amb e gol d’Aina Florenza, que ha marcat amb un xut llunyà. El combinat estatal ha continuat creant perill i Marta Piquero ha fet el 2-0 en una bona jugada quatre minuts després. Amb aquest resultat en contra Portugal ha fet un pas endavant en els darrers vuit minuts del primer temps, ha enviat una bola al pal i ha obligat a la portera Anna Ferrer a fer dues aturades de mèrit. Amb els dos gols de marge per l’equip estatal s’ha arribat al descans.

En els primers minuts de la segona meitat Portugal ha pujat una mica la seva intensitat i ha buscat més i millor la porteria del conjunt espanyol. Les jugadores estatals han controlat el joc de les portugueses i han tornat a controlar la final, i a tenir ocasions. A cinc minuts per acabar els àrbitres han xiulat un penal i Marta Piquero ha marcat el 3-0, i a falta d’un minut Anna Casarramona ha sentenciat el partit, la final i el títol amb el 4-0.

El bronze per Itàlia

La selecció italiana ha guanyat la medalla de bronze de l’europeu al imposar-se en el partit per la tercera i quarta posició a França per 0-3. Elena Tamiozzo ha estat la gran protagonista ja que ha marcat els tres gols de conjunt italià, dos en la primera meitat i el tercer a tres minuts del final. El conjunt francès no ha estat encertat de cara a porteria i ha desaprofitat un pena i una falta directe en l’inici del segon temps.