Europeu

Domini absolut a Europa

Hoquei sobre patins. Europeu. La selecció espanyola femenina guanya el vuitè títol de la seva història i el setè de manera consecutiva

Espanya 4 Portugal 0

ESPANYA:Ferrer, Puigdueta, Florenza, Casarramona i Piquero –equip inicial–; Roces, Colomer, Lolo, Porta i Salvat.PORTUGAL:Vicente, Ferreira, Moncovio, Sousa i Santos –equip inicial–; Severino, Silva, Batista, Coeho i Vieira.GOLS:1-0 (11’) Florenza. 2-0 (15’) Piquero. 3-0 (45’) Piquero, de penal. 4-0 (49’) Casarramona.ÀRBITRES:C. Ferraro i L.A. Hyde.FALTES:5 d’Espanya i 6 de Portugal.

La selecció espanyola femenina va guanyar el vuitè títol europeu de la seva història, el setè de manera consecutiva, en el campionat que es va disputar a Olot, el primer que s’ha fet a Catalunya. Espanya, dirigida pel tècnic català Ricard Muñoz i amb vuit jugadores catalanes, es va imposar en la final a Portugal per 4-0. El combinat estatal va dominar el partit des de l’inici i va saber marcar el ritme de joc que més li va interessar en cada moment. És la sisena vegada consecutiva que Espanya derrota Portugal en la final del campionat d’Europa.

L’equip espanyol va sortir amb les idees molt clares i va agafar el domini del joc des de l’inici de la final. El conjunt portuguès es va defensar i va buscar les seves ocasions en el contraatac. Les nombroses arribades davant de la porteria rival d’Espanya van tenir la seva recompensa en el minut 11 amb el gol d’Aina Florenza, que va marcar amb un xut llunyà. El combinat estatal va continuar creant perill i Marta Piquero va fer el 2-0 en una bona jugada quatre minuts després. Amb aquest resultat en contra, Portugal va fer un pas endavant en els darrers vuit minuts del primer temps, va enviar una bola al pal i va obligar la portera Anna Ferrer a fer un parell d’aturades de mèrit. Amb els dos gols de marge per a l’equip estatal es va arribar al descans.

En els primers minuts de la segona meitat Portugal va apujar una mica la seva intensitat de joc i va buscar més i millor la porteria del conjunt espanyol. Les jugadores estatals van saber controlar el joc de les portugueses i van tornar a controlar la final, i a tenir ocasions per incrementar el resultat. A cinc minuts per acabar, els àrbitres van xiular un penal i Marta Piquero va marcar el 3-0, i a falta d’un minut Anna Casarramona va sentenciar el partit, la final i el títol amb el 4-0.

El bronze, per a Itàlia

La selecció italiana va guanyar la medalla de bronze de l’europeu en imposar-se en el partit per la tercera i quarta posició a França per 0-3. Elena Tamiozzo va ser la gran protagonista, ja que va marcar els tres gols del conjunt italià. Anglaterra va acabar cinquena; Suïssa va ser sisena, i Alemanya, setena.

SEGELL CATALÀ

Es va fer a Olot, vuit de les 11 jugadores i el seleccionador eren catalans
Any Campió Subcampió
1991 Itàlia P. Baixos
1993 Itàlia Espanya
1995 Espanya Itàlia
1997 Portugal Itàlia
1999 Portugal Espanya
2001 Portugal Espanya
2003 Alemanya Espanya
2005 França Portugal
2007 Alemanya Espanya
2009 Espanya França
2011 Espanya Portugal
2013 Espanya Portugal
2015 Espanya Portugal
2018 Espanya Portugal
2021 Espanya Portugal
2023 Espanya Portugal
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)