Més hoquei

El Girona inicia el ‘play-off’ d’ascens amb derrota

Hoquei sobre patins. El conjunt gironí perd per 1-0 a la pista de l’Alpicat en l’arrencada de les eliminatòries per pujar a l’OK Lliga femenina

El Girona de nacional catalana femenina va iniciar la primera eliminatòria del play-off d’ascens a l’OK Lliga femenina amb una derrota. El conjunt gironí va perdre per un mínim 1-0 a la pista de l’Alpicat en un partit molt anivellat. Un gol de Martina Juncà en els primers minuts de la segona meitat va acabar decidint l’enfrontament. El segon partit d’aquesta primera eliminatòria d’ascens es jugarà aquest dissabte al pavelló de Palau II (20.30 h) i l’equip entrenat per Albert Bou necessita guanyar per forçar el tercer i definitiu partit de desempat, que es jugaria diumenge a la pista de l’Alpicat (18 h).

El guanyador d’aquesta primera eliminatòria es classificarà per a la segona, en què es decidirà l’única plaça d’ascens a la màxima categoria estatal femenina, l’OK Lliga. Els altres dos equips que busquen l’ascens són l’Orkla Bigues i Riells, el campió de la nacional catalana femenina, i el Vilanova. En el primer partit el conjunt vallesà es va imposar per un clar 6-1, després de dominar amb un 4-1 al descans i que Gal·la Solé i Aina Serra marquessin dos gols cada una. El segon partit també el jugaran dissabte a Vilanova i la Geltrú.

Sisè de la fase regular

El Girona va finalitzar en la sisena posició de la fase regular de la nacional catalana femenina, però a davant seu van quedar tres equips que són filials de conjunts que ja militen a l’OK Lliga femenina –el Palau, el Voltregà i el Mataró–, i per això les gironines van entrar en el play-off d’ascens com el tercer equip després de fer 47 punts en 30 partits, amb 14 victòries, 5 empats i 11 derrotes. En la fase regular el Girona i l’Alpicat ja es van enfrontar, i les gironines van perdre els dos partits, per 2-1 a terres lleidatanes i per 3-5 a Girona.

El Girona ha jugat a l’OK Lliga femenina 11 temporades en dues etapes. El seu últim descens va ser en el curs 2021/22 i anteriorment va baixar en la campanya 2015/16, però llavors només va estar una temporada a nacional catalana femenina. El debut de l’equip gironí en la màxima categoria estatal va ser en el curs 2010/11. Els tres primers anys va estar entre els tres millors equips i es va classificar per a la copa d’Europa, va jugar dues finals i les va perdre. La segona va ser en la temporada 2012/13, en què va organitzar la final a quatre al pavelló de Palau II.

PRIMERA ELIMINATÒRIA
Primer partit
Alpicat - Girona 1 - 0
Bigues i Riells - Vilanova 6 - 1
Segon partit. Dissabte 1
Vilanova - Bigues i Riells 16 h
Girona - Alpicat 20.30 h
Tercer partit. Diumenge 2
(Si és necessari)
Alpicat - Girona 18 h
Bigues i Riells - Vilanova 19.45 h
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)