OK Lliga

El Girona consuma el descens

Hoquei sobre patins. OK Lliga. L’equip de Xevi Garcia va sempre a remolc en el tercer partit del ‘play-out’ i tanca una etapa de gran valor de vuit temporades en la màxima categoria

Alcoi 5 Girona 2

PAS ALCOI:Grau, Formatjé, Canet, Hernández i Ceschín –equip inicial–; Gonzalo, Gil, Domínguez i Verdú.GARATGE PLANA GIRONA:Llaverola, Grau, Vázquez i Ramon –equip inicial–; Bogers, Nadal, Domènech i Puigvert.GOLS:1-0 (2’) Formatjé. 2-0 (8’) Formatjé, de falta directa. 3-0 (14’) Ceschín. 4-0 (24’) Formatjé. 4-1 (34’) Nadal. 4-2 (36’) Vázquez. 5-2 (46’) Canet.ÀRBITRES:M. Díaz i A. Pérez.T.B:A Borja Ramon (2) en el minut 8 i a Grau (2) en el 27’.FALTES:13 de l’Alcoi i 15 del Girona.

El Garatge Plana Girona va perdre a la pista del Pas Alcoi per 5-2 el tercer i definitiu partit del play-out de descens i consuma el descens a l’OK Lliga Plata després de vuit temporades en l’elit de gran mèrit. L’equip de Xevi Garcia es va veure hipotecat de seguida –3-0 en el minut 14 i 4-0 a la mitja part– i, tot i una reacció d’orgull en el segon temps quan es va situar amb 4-2, jugarà en l’OK Lliga Plata el curs vinent. En les files del conjunt local, empès per un pavelló Miguel Sarasa pràcticament ple, va destacar el català Ferran Formatjé, que va fer 3 gols. El partit va estar envoltat per la polèmica per les dobles blaves als jugadors del Girona Borja Ramon, en la primera part, i Àlex Grau, en el tram inicial de la segona.

Formatjé va avançar l’Alcoi amb un tret molt fort (2’). En el minut 8, més complicacions. Blava a Borja Ramon per travar per darrere Agustín Domínguez i falta directa. Formatjé no va perdonar (2-0). Mala peça al teler del Girona, que estava concedint massa. De fet, la blava a Ramon a 16:45 del descans va ser doble i això va provocar una inferioritat de dos minuts malgrat que l’Alcoi hagués marcat en la directa. La situació es va agreujar encara més quan l’exjugador del Palafrugell Caco Ceschín va clavar el 3-0 (14’) amb un gran llançament exterior. El Girona necessitava crear més perill, incrementar la possessió i marcar un gol abans de la mitja part.

Ben al contrari, Formatjé, en plena ratxa, va fer el gol del tonto per darrere de la porteria aprofitant l’aquiescència de la defensa del Girona i que Llaverola no va tancar bé el primer pal quan només faltaven 10 segons per a la mitja part. Només un miracle podia evitar el descens.

Tot just arrencar el segon temps, penal de Domènech sobre Gonzalo, expert dins del quadre que havia guanyat la posició. Llaverola, sobri, va rebutjar el tret de Domínguez. Però Àlex Grau (27’) va veure una doble blava per fer una falta per darrere i per haver colpejat, posteriorment, la porteria. Laverola va treure la directa a Formatjé. El jove Biel Nadal, engaltant dins del quadre, va fer el 4-1 en el 34’ encara amb un món pe davant. L’Alcoi, a més, tenia 9 faltes –el Girona en duia 8–, un altre element a què aferrar-se. La possibilitat de la remuntada es va obrir de bat a bat quan Marc Vázquez va clavar el 4-2 (36’) en el rebuig de la directa que ell mateix va llançar arran de la desena local. Llaverola, a més, va rebutjar, a 8:58 del final, la directa llançada per Formatjé (10a); un perill menys. El Girona havia fet un pas endavant i l’Alcoi, que minuts abans s’ho veia guanyat, tenia dubtes. El Girona va tenir la gran oportunitat de generar encara més nervis als locals en un penal llançat per Bogers a 4:42. Malauradament, Grau va rebutjar. Moi Aguirre, a més, va enviar la bola al pal. Sergi Canet, a 3:25 del final, va sentenciar el partit marcant el 5-2. A 1:23 del final, Caco Ceschín va enviar al pal la directa arran de la 15a falta i ja no hi va haver temps per res més.