OK Lliga

Una gran aventura a l’elit de vuit temporades

OK Lliga. El descens del Garatge Plana Girona tanca una etapa d’esplendor del club, cinquè en el curs 2019/20 i semifinalista europeu el 2021

Sovint els equips que pugen a l’OK Lliga acaben baixant mesos després. És un fet estadístic que descriu la bel·ligerància de l’elit i les dificultats que té un equip que certifica l’ascens al maig-juny, quan bona part del peix ja està venut. El Girona es va desmarcar d’aquesta tendència i en el curs 2016/17 va acabar tretzè i es va salvar, i va començar una aventura de vuit temporades a l’elit que es va acabar diumenge a la pista de l’Alcoi.

En aquest període, destaca el magnífic cinquè lloc del curs 2019/20, el fruit d’una progressió, ja que en la temporada 2017/18, tot just la segona de la sèrie, ja va assolir una meritòria setena posició i en el curs 2018/19 va ser novè. En els tres últims cursos, però, ja havia flirtejat amb la zona baixa –desè en el 2020/21–, fins al punt que ha jugat el play-out de manera consecutiva tres vegades i al final s’ha cremat. Primer va provocar el descens del Palafrugell, l’any passat va condemnar l’Arenys de Munt i aquest curs, contra el rival més fort, no ha evitat el descens. El gran mal ha estat la dificultat per fer gols. Ramon Benito va ser el tècnic de la primera part de l’exercici. La junta el va destituir i Xevi Garcia va debutar al gener.

Dues copes

Una de les grans alegries del període han estat les dues classificacions per jugar la copa. El Girona va caure en els quarts de Lloret el 2018 contra el Barça (5-1). S’hi havia classificat amb un triomf per 4-6 a la pista del Vendrell en l’última jornada de la primera volta. També va jugar la copa del 2021 a Riazor, i va caure a quarts amb el cap ben alt contra el Reus (7-6).

Una semifinal europea

De la mateixa manera, va tastar les competicions europees, amb tres participacions en la Europe Cup. El curs 2018/19 va caure en els vuitens contra el Lleida –posterior campió–, i en el 2019/20 també va cedir en els vuitens. El seu botxí va ser el Follonica. El 2021, amb un format més reduït per la pandèmia, va arribar a la final a quatre d’Andorra, en què va perdre contra el Lleida, posterior campió europeu, per 3-1.

LA COPA

2
participacions,
l’any 2018 a Lloret de Mar i el 2021 a Riazor

LA EUROPE CUP

1
semifinal
a Andorra el 2021, contra el Lleida, amb derrota contra el campió
Patrocini

Sergi Canet tornarà al Girona

Sergi Canet, format al Girona des que tenia cinc anys i que va debutar a l’OK Lliga amb 21, tornarà a casa, si no hi ha res de nou, després d’haver jugat també al GEiEG, el Tordera, el Palafrugell, el Vercelli i l’Alcoi. De fet, diumenge va ser l’autor del 5-2 del conjunt alcoià, en el partit que va sentenciar el descens de l’equip gironí. Fa dues temporades, quan estava al Palafrugell, també va jugar el play-out contra el Girona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.