OK Lliga

El Generali Palau venç el Fraga i guanya la seva cinquena OK Lliga (2-1)

El Generali Palau ha derrotat avui per 2-1 l’Esneca Fraga en el segon partit de la final de l’OK Lliga previst al millor de tres i ha aixecat el títol per cinquena vegada en un xoc de trens davant del campió d’Europa. El conjunt vallesà, que en l’anada va derrotar l’equip de la Franja per un brillant 2-7 –amb sis gols de Laura Puigdueta–ha corroborat l’estadística davant d’un equip contra el qual mai no ha perdut i aixeca el seu cinquè títol de lliga (2015, 2019, 2021, 2022 i 2024), igualat els cinc de l’històric Voltregà. No ha estat gens fàcil. El partit ha estat costerut i el conjunt d’Ivan Sanz, que ha viscut el seu darrer partit a les banquetes, ha hagut d’aixecar un gol de les visitants. Casarramona, abans de la mitja part, i Colomer, a 3:17 del so de la botzina, han segellat el títol. La portera Laura Vicente ha estat fonamental.

El millor que li ha pogut passar al Palau en la primera part, és marxar als vestidors amb empat a un gol. Amb Maria Sanjurjo dirigint les operacions, el Fraga ha assetjat la porteria de Laura Vicente, que ha salvat el seu equip. Malgrat tot, no ha pogut evitar el gol d’Adriana Soto (0-1 en el 10’). La internacional argentina ha engaltat un bon tret exterior ras i creuat i ha fet el gol de les visitants enmig d’un mar de dubtes de les locals. El Palau no trobava la fórmula per desxifrar la bona defensa del Fraga. Les incerteses s’han començat a esvair amb el gol d’Anna Casarramona a 3:37 de la mitja part. Amb un tret de cullera al primer toc, ha finalitzat un contraatac ben portat per Berta Busquets i amb passada final de Carla Fontdeglòria (1-1 en el 21’). La nota negativa del primer temps ha estat la lesió de la jugadora del Fraga Rebeca González, que aquest curs ja havia esta de pega amb els problemes físics.

El Palau s’hauria pogut avançar en un penal comès per Aina Arxé quan Aina Florenza, rapidíssima, s’escapolia. Casarramona, però, no l’ha pogut transformar. El Palau, però, duia la iniciativa i disposava de les millors oportunitats. Al davant, però, hi havia la portera vendrellenca Anna Ferrer, entre les millors del món juntament amb Vicente. El premi gros ha arribat a 3:17 del final quan Mariona Colomer, sempre molt incisiva, ha entrat fins a la cuina i ha pogut batre Ferrer. Un gol de rauxa i perseverança que ha valgut un títol (2-1 en el 46’). Sanjurjo ha fet falta molta clara sobre Casarramona a1:13 del final i ha vist la blava. Florenza ha llançat la falta directa, però Ferrer ha aturat. L’equip local ha acabat el partit en superioritat i ha celebrat el títol amb la seva afició.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)