Més hoquei

Catalunya es reivindica contra Portugal i guanya la GoldenCat (6-1)

La GoldenCat, que s’ha jugat a Cerdanyola del Vallès, ha constatat una vegada més que les seleccions catalanes podrien competir al més alt nivell internacional. Amb poc temps de preparació i sense poder convocar a les jugadors de la selecció estatal, Catalunya, que ja havia batut per 1-0 Portugal en la fase de grups, l’ha tornat a derrotar en la final i s’ha endut el títol (6-1) amb gols de Gemma Solé (2), Joana Xicota (2), Nara López i Joana Comas. Una revenja contundent del títol portuguès de l’any passat a Sant Hipòlit de Voltregà (1-3) que suposa el segon títol en tres edicions de la competició del conjunt català femení, que ha brillat i ha guanyat els cinc partits que ha jugat. Els Segadors ha ressonat a Can Xarau en homenatge a les campiones. En el partit per al tercer i el quart llocs, Xile s’ha desfet d’Itàlia (2-0) amb gols de Fernanda Muñoz i Francisca Donoso.

Catalunya ha fet un tram final de la primera part excel·lent. Gemma Solé, ràpida i hàbil, ha obert el camí amb un golàs (1-0 en el 20’) superant Ana Catarina Ferreira i aixecant i picant sobre la sortida de la portera lusitana Claudia Vicente. Una pèrdua de les portugueses en una zona sensible ha estat el detonant de l’acció de Solé, que tot just milita en el Cerdanyola i que ha marcat a Can Xarau. A 1:47 de la mitja part, Joana Xicota ha fet el 2-0 i ha rubricat la bona feina de les dones de Josep Maria Barberà, molt intenses i concentrades.

Xicota ha repetit (3-0) quan només s’havien consumit 49 segons del segon temps. Un gerro d’aigua freda per a les pretensions portugueses. Malgrat tot, l’equip d’Hélder Antunes ha fet un pas endavant enllaçant diversos contraatacs en superioritat i Sofia Moncóvio ha fet el 3-1 (31’). No ha estat res més que un miratge perquè ha acabat pagant els riscos i l’eficàcia extrema de les catalanes, que han convertit en or tot el que han tocat. La resposta de Catalunya ha estat ferotge. Solé ha entrat fins a la cuina (4-1), Nara López ha engaltat dins del quadre una acció de la pròpia Solé (5-1) i Comas, en el 37’, ha acabat de resoldre el partit amb el 6-1 en ple aquelarre català.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)