Mundial

Cabestany: “En el mundial hi ha una igualtat màxima entre cinc seleccions”

El seleccionador espanyol masculí d’hoquei sobre patins, Guillem Cabestany, ha assegurat aquest dilluns en declaracions a EFE que hi ha “una igualtat màxima entre cinc seleccions” al mundial que es disputarà del 16 al 22 de setembre a Novara (Itàlia). La selecció espanyola afronta el campionat amb vuit catalans –els porters Carles Grau (Barça) i Càndid Ballart (Reus) i els jugadors de pista Sergi Aragonès (Barça), Marc Grau (Barça), Nil Roca i Pau Bargalló (Benfica), Martí Casas (Reus) i Ivan Morales (Noia Freixenet) i dos gallecs: Ignacio Alabart (Barça) i César Carballeira (Liceo). Cabestany tanca un cicle i deixarà la selecció al final del campionat per fer-se càrrec del Parlem Calafell de l’OK Lliga.

“Fa 15 o 20 anys hi havia dues o tres seleccions que partien com a favorites, però ara hi ha una igualtat màxima entre cinc seleccions plenes de jugadors que competeixen en els millors equips europeus. Això fa que les competicions internacionals de seleccions estiguin més obertes que mai”, ha analitzat. Entre aquestes favorites, l’entrenador ha situat la vigent campiona mundial, l’Argentina, i Portugal, a qui ha definit com “un equipàs”, però també Espanya, Itàlia i França.

“Itàlia juga a casa i té jugadors en plenitud de forma i de maduresa, mentre que França és l’última selecció que ha arribat al ’top’ mundial. Ja no només són els Di Benedetto, ara compten amb un planter més complet”, ha reflexionat.

Espanya, vigent campiona europea, és la selecció més llorejada de la competició amb 17 ceptres mundials, però no guanya el títol des del 2017, després d’acabar tercera el 2019 i cinquena el 2022. “Nosaltres el que volem és guanyar el mundial, com tots. No crec que el nostre estil hagi canviat gaire. El meu objectiu és que l’equip jugui bé, perquè això ens acostarà a guanyar partits, però hem après que també hem de ser consistents i equilibrats. No podem pensar només a atacar”, ha afirmat Cabestany.

En declaracions des del Centre d’Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat, on la selecció ha començat aquest dilluns la cinquena setmana d’entrenaments, el tècnic ha revelat que Ignacio Alabart està en vies de superar unes molèsties físiques i ha confessat que la baixa d’última hora de Xavi Barroso per lesió ha estat “un cop dur”. “No hi ha cap altra opció que buscar solucions i l’equip ha sortit ràpidament dels dos dies de depressió que passem tots. Encara queda una setmana, però l’equip evoluciona cada dia i estem força preparats per competir al màxim nivell”, ha conclòs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)