Mundial

Espanya venç Itàlia per la mínima (4-3) i jugarà els quarts contra Suïssa

La selecció espanyola, amb un gol d’Ignacio Alabart a 3:14 del final, s’ha imposat a Itàlia (4-3), ha obtingut el lideratge de la fase de grups i ha quedat emparellada Suïssa en els quarts de final dels World Skate Games. El conjunt de Guillem Cabestany, amb vuit catalans, ha dominat la primera meitat, però en la segona el conjunt amfitrió liderat per Giulio Cocco ha reaccionat i ha portat el duel en un final a cara o creu.

L’inici de l’equip de Cabestany ha estat elèctric i al quart d’hora de joc ja manava per 2-0. Una genialitat de Pau Bargalló després de recuperar una bola ha obert el foc (6’) i Ignacio Alabart (11’) ha aprofitat el desconcert local per marcar el segon després de conduir la bola fins l’eix de l’àrea rival. El conjunt italià ha reaccionat i ha disposat de bones oportunitats per retallar diferències, però el pal i les bones intervencions de Carles Grau han mantingut el parcial de 2-0 fins al descans.

L’esquadra azzurra ha ajustat el resultat només engegar la segona meitat (28’). En una acció de murri, Giulio Cocco ha elevat la bola per sobre del porter català després d’un rebuig. El mateix capità italià ha restablert l’equilibri (34’) després d’un penal aturat inicialment per Carles Grau i ha obert uns minuts d’autèntica bogeria. Nou segons després César Carballeira replicava en una acció en què Sergi Aragonès ha estat l’encarregat d’obrir la defensa rival. Però l’alegria li ha durant ben poc perquè Itàlia ha reaccionat amb un contraatac culminat per Compagno (34’). Tres gols en 44 segons. En el tram final ha tornat a aparèixer el talent de Bargalló per destarotar la defensa italiana, i assistir a Alabart, que ha estat l’encarregat de segellar el definitiu 4-3 (46’).