Mundial

A la final per la porta gran

Hoquei sobre patins. Espanya tomba la campiona, l’Argentina, amb una gran posada en escena i gestió de partit, i es jugarà el títol mundial contra Portugal

Argentina 1 Espanya 4

ARGENTINA:Flores; V. Fernández Offredi, J. Fernández Offredi, Agudo, Felaminia –inicial–; Gómez, Silva, Soto (1) i Martín.ESPANYA:Ferrer; Florenza (2), Casarramona, Piquero (1), Sanjurjo –inicial–; Roces (1), Colomer, Lolo i Porta.GOLS:0-1 (1’) Florenza. 0-2 (9’) Piquero. 1-2 (12’) Soto. 1-3 (14’) Roces. 1-4 (29’) Florenza.ÀRBITRES:J. Pinto i S. Coelho.FALTES:8 de l’Argentina i 6 d’Espanya.

La selecció espanyola, amb set catalanes, va certificar l’accés a la seva cinquena final del mundial consecutiva després de vèncer amb autoritat la vigent campiona, l’Argentina, per 1-4 en el marc dels World Skate Games d’Itàlia. L’efectivitat d’Aina Florenza (2), el bon replegament defensiu i les aturades d’Anna Ferrer van ser clau en la victòria contra el defensor del títol. El conjunt estatal, aspirant a la seva vuitena corona, jugarà el partit decisiu contra Portugal, que va superar Itàlia per 2-0.

L’equip de Sergi Macià va començar molt activat i només va necessitar 40 segons per inaugurar el marcador. La mataronina Aina Florenza va caçar un rebuig d’Anabella Flores per exhibir el seu olfacte golejador. La maresmenca es va endur poc després un regal de la defensa argentina, amb un fort cop a la cella esquerra, i va haver de ser substituïda per Victòria Porta. L’equip estatal estava més ben situat sobre la pista i l’asturiana Marta Piquero va ampliar el resultat (9’) en un exercici d’explosivitat, determinació i habilitat pel mig de la rereguarda sud-americana. L’entrada en pista d’Adriana Soto va revolucionar el joc del conjunt de Jorge Luis Castro i va aprofitar un rebuig d’Anna Ferrer per escurçar diferències (12’). Espanya va superar un moment crític i va replicar amb un gol de falta directa executat per Sara Roces (14’). Florenza va tornar a pista i l’equip de Macià va controlar la situació davant una Argentina molt vertical, però excessivament precipitada.

Florenza va tornar a deixar el seu segell a l’inici de la segona meitat. La portera argentina va repel·lir un xut de Piquero, la bola va anar als dominis de Casarramona i va assistir la golejadora del Generali Palau, que no va perdonar a porteria buida (29’). L’Argentina va tenir alguna oportunitat després de recuperar boles en la sortida del joc hispà, però Anna Ferrer va mantenir la porteria tancada amb pany i forrellat.

ELS VESTIDORS

Totes estàvem conscienciades del que havíem de fer i amb aquestes sensacions afrontarem la final
Mariona Colomer
jugadora d’espanya
Quarts de final
Portugal - Gran Bretanya 13-1
Espanya - França 8-2
Argentina - Xile 8-0
Itàlia - Colòmbia 6-0
Semifinals
Argentina - Espanya 1-4
Portugal - Itàlia 2-0
Final Avui, 21 h
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)